i Barnen, Mammaliv, Storebror - ett år

K ~ 16 månader

 Tänkte att det kan vara kul med ett inlägg om K just nu för att följa vad som händer i hans utveckling. Han lär sig så mycket hela tiden och vi som ser honom varje dag har ibland svårt att se hur han förändras.

K är en väldigt glad kille för det mesta och väldigt social. Det som får honom på dåligt humör är trötthet, hunger och om han inte får göra det han vill. Då kan han bryta ihop men det går oftast över väldigt snabbt.

Det som gör honom extra glad är musik. Han älskar att dansa till barnlåtar, hårdrock,hiphop, country etc,etc. Flera av pedagogerna på förskolan har sagt hur glad han blir när de sjunger och speciellt om det är ”imse, vimse spindel” för då gör han alla rörelser med stor inlevelse.

En annan sak som K gillar mycket är böcker. Han klarar inte att sitta still och lyssna på någon längre berättelse men han gillar när han pekar på bilder och jag säger namnen och sedan byter vi så att jag säger namnen och han pekar var sakerna är. Han kan jättemånga ord märker man.

Han säger inte så många ord (kan säga pappa, mamma, där och kanske säger han titta också) men han babblar mycket på sitt eget språk 🙂

Andra saker som K har för sig är att låtsas laga mat som han gärna bjuder oss på, han håller ordning genom att se till att t.ex toadörren är stängd, slänger skräp i papperskorgen m.m och han har börjat bygga små torn av klossar.

Så det var lite kort om K, 16 månader.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Det här med inredning

Det här med inredning

Skrivet den 8 april, 2017

halloweenpumpor

Halloweenpumpor

Skrivet den 31 oktober, 2017

J sex månader

Skrivet den 5 november, 2016

Föregående inläggFredagshandling & lördagsfrukost
Nästa inläggGravid vecka 11

1 kommentar

  1. Lillasyster 16 månader | Mitt liv som tvåbarnsmamma | JennyJenny.se
    7 år ago

    […] Om ni också är intresserade så hittar ni inlägget om när Storebror var 16 månader här. […]

    Reply

Kommentera