i Graviditet

Gravid vecka 33 

gravid vecka 33

Gravid vecka 33 och barnet är nu ca 40 cm långt och väger mellan 1,98-2,15 kg under veckan. Dess kropp fortsätter att lagra underhudsfett och hjärnan växer.

Fosterbarnet ska nu inte öka mer utan mängden är konstant. Barnet kan se skillnad på ljus och mörker.

Barnet påverkas av ljud utifrån och reagerar på det mamman gör; rör sig, sitter, äter etc. En del barn lägger sig redan till rätta med huvudet nedåt och då kan det blir lättare för mamman att andas och magproblem kan bli bättre. Det kan också kännas som ett ökat tryck nedåt och en del beskriver det som elektriska stötar i bäckenet men det är helt ofarligt.

Hur mår jag – gravid vecka 33

Jag känner mig äntligen bättre efter influensa och lunginflammation och det var väldigt skönt att få bekräftat att det inte var graviditeten som gjorde mig så trött.

Ett symtom som blivit starkare den senaste veckan är halsbränna och en del sura uppstötningar. Annars mår jag bra igen och det är fortfarande full aktivitet som vanligt i magen.

Tidigare gravidinlägg

Du hittar en samling av mina gravidinlägg här.

Om du vill hitta något speciellt veckoninlägg finns länkarna här:

 

Gravid vecka 32

Gravid vecka 31

Gravid vecka 30

Gravid vecka 29

Gravid vecka 28

Gravid vecka 27

Gravid vecka 26

Gravid vecka 25

Gravid vecka 24

Gravid vecka 23

Gravid vecka 22

Gravid vecka 21

Gravid vecka 20

Gravid vecka 19

Gravid vecka 18

Gravid vecka 17

Gravid vecka 16

Gravid vecka 15

Gravid vecka 14

Gravid vecka 13

Gravid vecka 12

Gravid vecka 11

Gravid vecka 10

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Magen växer

Skrivet den 26 januari, 2016

Gravid vecka 38

Skrivet den 24 april, 2016

gravid vecka 12

Gravid vecka 12

Skrivet den 26 oktober, 2015

Föregående inläggStadsmuseet 
Nästa inläggPresenter

4 Kommentarer

 1. Evanesse
  8 år ago

  Sv: Jag har legat med kudde mellan benen, bakom rygg och under mage länge, men det vill inte hjälpa ändå. Jag varvar med att sitta upp 🙂

  Reply
  1. Jenny
   8 år ago

   Stackare. Kanske sjukgymnastläge då? Du har ju ändå några veckor kvar o sömnen är viktig.

   Reply
 2. Evanessè
  8 år ago

  Jag går (eller har gått) hos en sjukgymnast. Har alltså en kontakt men jag har haft det väldigt tufft, satte sig också psykiskt så jag har inte haft någon lust att gå dit. Har fått en massa tips men det enda som har hjälpt är att inte göra något, typ sitta stilla 🙁 Nu är foglossningen blviit bättre men istället har jag ont i magen och höfterna om nätterna. Jag ska till läkaren imon igen. Magen är jättestor och hård, vet inte hur den ska kunna växa ännu mer. Den (magen) trycker överallt och det gör ju att jag bli förstoppad också.

  Ja det är inte lätt 🙂

  Reply
  1. Jenny
   8 år ago

   Usch. Men ibland så måste man ju få sitta still också. Man känner ju vad som funkar. Så konstigt att man ändå glömmer dessa krämpor sen… Men just när de håller på är det olidligt för som du säger så påverkar det ju psyket en hel del!

   Reply

Kommentera