i Graviditet

Gravid vecka 33 

  
Barnet är nu ca 40 cm långt och väger mellan 1,98-2,15 kg under veckan. Dess kropp fortsätter att lagra underhudsfett och hjärnan växer. 

Fosterbarnet ska nu inte öka mer utan mängden är konstant. Barnet kan se skillnad på ljus och mörker. 

Barnet påverkas av ljud utifrån och reagerar på det mamman gör; rör sig, sitter, äter etc. En del barn lägger sig redan till rätta med huvudet nedåt och då kan det blir lättare för mamman att andas och magproblem kan bli bättre. Det kan också kännas som ett ökat tryck nedåt och en del beskriver det som elektriska stötar i bäckenet men det är helt ofarligt. 

Jag känner mig äntligen bättre efter influensa och lunginflammation och det var väldigt skönt att få bekräftat att det inte var graviditeten som gjorde mig så trött. 

Ett symtom som blivit starkare den senaste veckan är halsbränna och en del sura uppstötningar. Annars mår jag bra igen och det är fortfarande full aktivitet som vanligt i magen. 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Gravidyoga

Skrivet den 14 januari, 2016

Gravid vecka 38

Skrivet den 24 april, 2016

Vår dotter är här 

Skrivet den 10 maj, 2016

Föregående inläggStadsmuseet 
Nästa inläggPresenter

4 Kommentarer

 1. Evanesse
  2 år ago

  Sv: Jag har legat med kudde mellan benen, bakom rygg och under mage länge, men det vill inte hjälpa ändå. Jag varvar med att sitta upp 🙂

  Reply
  1. Jenny
   2 år ago

   Stackare. Kanske sjukgymnastläge då? Du har ju ändå några veckor kvar o sömnen är viktig.

   Reply
 2. Evanessè
  2 år ago

  Jag går (eller har gått) hos en sjukgymnast. Har alltså en kontakt men jag har haft det väldigt tufft, satte sig också psykiskt så jag har inte haft någon lust att gå dit. Har fått en massa tips men det enda som har hjälpt är att inte göra något, typ sitta stilla 🙁 Nu är foglossningen blviit bättre men istället har jag ont i magen och höfterna om nätterna. Jag ska till läkaren imon igen. Magen är jättestor och hård, vet inte hur den ska kunna växa ännu mer. Den (magen) trycker överallt och det gör ju att jag bli förstoppad också.

  Ja det är inte lätt 🙂

  Reply
  1. Jenny
   2 år ago

   Usch. Men ibland så måste man ju få sitta still också. Man känner ju vad som funkar. Så konstigt att man ändå glömmer dessa krämpor sen… Men just när de håller på är det olidligt för som du säger så påverkar det ju psyket en hel del!

   Reply

Kommentera