i Graviditet

Gravid vecka 21

  

  
Denna vecka är barnet 24 cm långt och väger 290g i början av veckan och 360 g i slutet. 

Barnet rör sig fritt i fostervattnet och man kan känns sparkar långt upp i magen och långt nere vid blygdbenen. 

Livmodern når nästan upp till naveln nu. Brösten kan börja läcka råmjölk. 

Bäckenet börjar bli alltmer rörligt så det är viktigt hur man lyfter, sitter och ligger. Halsbrännan kan också komma nu. Det beror på att övre magmunnen blir slappare och släpper igenom magsyra. 

Jag känner mycket rörelser och sparkar runt om i magen. Och foglossning har jag känt av ett tag. Halsbrännan kom faktiskt smygande några gånger de senaste dagarna. Det enda som inte stämmer in ännu är läckande mjölk 🙂

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Gravid vecka 16

Skrivet den 23 november, 2015

Gravid vecka 14

Skrivet den 7 november, 2015

Gravid vecka 29

Skrivet den 20 februari, 2016

Föregående inläggGod Jul
Nästa inläggJulen

Bli först att kommentera!

Kommentera