i Graviditet

Jämförelse mellan graviditet nr 1 och 2.

Nu är jag ju lite mer än halvvägs igenom denna graviditeten och tänkte jämföra hur det varit så här långt.

En stor skillnad är att första graviditeten så var det väldigt mycket fokus på just graviditeten. Denna gången är det istället fokus på K och att få ihop resten av vardagen och tiden går så fort. Självklart så tänker jag på att jag är gravid även denna gång men det är mer att jag kollar gravid-appen en gång i veckan istället för som förra gången; flera gånger i veckan och dessutom googlade massa gravidsymtom 😉

Måendet tycker jag ändå har varit väldigt lika. Än så länge upplever jag båda graviditeterna som lätta utan några större krämpor. Jag jobbade fram till två veckor innan beräknat förlossningsdatum och jag hoppas kunna göra det samma även denna gång. Nu jobbar jag ju dessutom ”bara” 70%.

En skillnad som jag tänkt på var att förra graviditeten så kändes det som att man väntade på förlossningen och att den var målet. Vi hade fått lite bebiskläder som vi tittade på ibland men det kändes så overkligt att ett barn, vårt barn, skulle ha de där kläderna inom några månader.

Den här gången så känns det mer som att vi väntar ett barn. Det är lättare att ta in att det faktiskt är ett barn därinne i magen. Denna gången känns det i alla fall lättare att förbereda sig på den första tiden med nya barnet och vilka utmaningar som kan uppstå då. Även om det såklart inte kommer vara likadant som med K för det är ju dels ett nytt barn och dessutom kommer vi ha en nästan två-åring hemma den här gången.

Här är en bild från när jag var i vecka 36 eller 37 med K.

vecka 36-37

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Godis

Skrivet den 4 februari, 2016

Morgonrutin och kaffe

Skrivet den 20 september, 2017

Lite tyst här

Skrivet den 10 november, 2016

Föregående inläggMagen växer
Nästa inläggK hänger med farmor

2 Kommentarer

 1. Siranee
  2 år ago

  VC har drop-in tider, iaf här på Brämaregården. Kolla upp så, annars är det nog som jag fick höra av Emma att på Brämaregården sa de att man kan vaccinera sig var som helt som erbjuds, behöver inte vara förvald kund 🙂

  Reply
  1. Jenny
   2 år ago

   Jag tror jag fortfarande är skrien där jag bodde innan (högsbo). Går aldrig till läkaren men borde väl lista om mig. Men ska googla imorn och ta tag i detta! Tack!

   Reply

Kommentera