i Graviditet

Gravid vecka 25

  Nu är barnet ca 30 cm långt och väger mellan 680 -790 g under veckan. 

Mamman börjar känna av livmoderns tyngd och det är inte ovanligt att man kan börja få ont i ryggen. Andra krämpor kan vara kramp i vaden och tryck ner mot bäckenbotten. 

Fötter och ben kan börja svullna och det beror på gravidhormonet progesteron som gör att motståndet i blodkärlens muskulatur minskar. 

Jag har fått min första benkramp för några dagar sedan när jag skulle sitta på huk och byta blöja på K. Någon dag senare fick jag kramp i foten i samma situation. 

Ser inte fram emot när man vaknar på natten med kramp i vaden :(. Mina fötter och vader har också börjat svullna lite under dagarna. Märker det än så länge bara på märkena från strumporna. 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Medicin när du är gravid eller ammar

Skrivet den 23 mars, 2016

Vår dotter är här 

Skrivet den 10 maj, 2016

Ensiffrigt

Skrivet den 4 maj, 2016

Föregående inläggFörkylning 
Nästa inläggHelgen så här långt

Bli först att kommentera!

Kommentera