i Graviditet

Gravid vecka 18

  Vecka 18 är här idag och denna vecka är barnet 12,5-14 cm mellan huvud och stjärt. I början av veckan väger det ca 125 g och i slutet 160 g. Det är en aktiv period då barnet gör grimaser, kullerbyttor, vrider sig etc. 

Nu kan man börja känna rörelser från barnet som ett fladder eller kurrande. Oftast känner man sig piggare nu. 

Var tvungen att kolla en annan gravid-app för jag tyckte det stod så lite denna vecka men det var lika ”illa” där. 😉 

Om jag ska gå över till hur jag känner så har jag ju känt rörelser sen ca v. 14 (samma som med K). Jag tycker ibland att jag kan känna lite minisparkar men fortfarande för svagt för att kunna känna utanpå magen. 

Piggare känner jag mig (trots att jag alltför ofta glömmer att ta järntabletterna) och jag mår väldigt sällan illa. Det enda är att jag inte orkar stå för länge. Dels känner jag av lite foglossning och dels börjat snabbt svimfärdig (yr m.m) då mitt blodtryck ligger så lågt. 

Det börjar synas alltmer på magen (måste bli bättre på att ta magbilder) även om det går att dölja än så länge om jag inte har en jättetight tröja. 

I det stora hela mår jag iallafall fortfarande bra! 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Gravid vecka 24

Skrivet den 16 januari, 2016

Gravid vecka 38

Skrivet den 24 april, 2016

Gravidyoga

Skrivet den 14 januari, 2016

Föregående inläggVab-veckan i sammanfattande bilder
Nästa inläggLåtsasfudge med Nutella

Bli först att kommentera!

Kommentera