i Graviditet

Gravid vecka 36

  


  Barnet är nu ca 45 cm långt och väger mellan 2,59-2,76 kg under veckan. Det som händer i utvecklingen nu är i princip bara att barnet lägger på sig vikt. 

Utrymmet i magen är nu trångt och rörelserna kan därför ändra sätt men man ska känna lika mycket rörelse hela tiden. 

För mamman kan det vara svårt att sova då det oftast krävs att man vaknar för att kunna vända sig. Det är också vanligt med starka drömmar. Vila ofta då de sista veckorna kan kännas tunga. 

Jag känner av foglossning ibland men oftast är det inte så farligt. Lite känningar i magen men tror mest det är för att den växer. 

Mini sparkar och rör sig iallafall för fullt speciellt på kvällarna. Jag kan inte äta stora måltider för då trycks lungorna ihop för mycket så det blir tungt att andas. 

K har sovit två hela nätter så jag känner mig piggare och senaste förkylningen (som jag haft ca två veckor) har nästan gått över så jag mår bra nu. 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Städa och rensa

Skrivet den 31 januari, 2016

Barnmorskebesök vecka 26

Skrivet den 3 februari, 2016

Sömnen

Skrivet den 30 mars, 2016

Föregående inläggTidig födelsedagspresent
Nästa inläggLoppis

Bli först att kommentera!

Kommentera