i Graviditet

Gravid vecka 34

  
Barnet är nu ca 42 cm långt och väger mellan 2,18 och 2,35 kg under veckan. Immunförsvaret har utvecklats och barnet kan bekämpa lättare infektioner. 

Utrymmet i magen minskar för varje dag och rörelserna kan börja kännas annorlunda. En del barn lägger sig till rätta vid den här tiden med huvudet i bäckeningången. 

Mamman kan börja samla på sig vatten och svullna upp. Blodmängden har ökat med en liter. 

Jag har inte känt av att jag svullnat ännu. Barnet har ju redan lagt sig med huvudet neråt kunde barnmorska känna när jag var där i veckan. Halsbrännan har inte känts så mycket efter förra veckan och det kanske beror på att barnet ligger längre ner nu. 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Gravid vecka 11

Skrivet den 17 oktober, 2015

Städa och rensa

Skrivet den 31 januari, 2016

Gravid vecka 12

Skrivet den 26 oktober, 2015

Föregående inläggMedicin när du är gravid eller ammar
Nästa inläggGlad påsk 

Bli först att kommentera!

Kommentera