i Graviditet, Mammaliv, Tips, Vardag

Medicin när du är gravid eller ammar

  
Så här ser min dagliga medicin ut just nu men tack och lov är det inte så många dagar kvar av penicillinkuren nu och den har haft bra effekt känns det som. Förutom penicillin så rekommenderade läkaren att jag skulle ta Alvedon då det kunde göra ont och bli en del feber när lunginflammationen skulle ur kroppen. Alvedonen har jag inte behövt ta de senaste dagarna men det var skönt att det fanns någon värkstillande att ta när det var som värst.
De andra två  ”medicinerna” kommer jag fortsätta med ett tag till och det är vitaminer och mineraler som är bra när man är gravid samt järntabletter som jag ätit större delen av graviditeten.

När jag var på vårdcentralen så tipsade läkaren mig om en jättebra sida som Stockholms läns landsting har och som jag gärna tipsar vidare om.  Janusinfo.se heter den och där kan man skriva in namn på läkemedel och får sedan upp massor med information om/hur den påverkar foster eller barn när man är gravid eller ammar. Den har med både receptfria och receptbelagda mediciner.

janus

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Gravid vecka 28

Skrivet den 14 februari, 2016

Gravid vecka 31

Skrivet den 5 mars, 2016

Hejdå håret

Skrivet den 19 augusti, 2016

Föregående inläggPresenter
Nästa inläggGravid vecka 34

Bli först att kommentera!

Kommentera