i Graviditet

Gravid vecka 28

gravid vecka 28

Gravid vecka 28 och denna vecka är barnet cirka 34 centimeter långt och väger 1,1-1,23 kg. Om det skulle födas i denna veckan så har det goda chanser att klara sig.

Det är en kraftig tillväxtperiod mellan vecka 28-32 och livmodern som växer kan kännas som ett tryck upp mot lungorna.

Barnet är livligt i magen och kan störa nattsömnen. Det är vanligt att sömnen blir allt mer orolig och forskare tror att det beror på att naturen vill förbereda mamman på kommande vaknätter.

Hur mår jag  – gravid vecka 28

Jag tycker att min mage växt rejält se sista veckorna och nu står det i appen att det kommer en stor tillväxtperiod i fyra veckor… På kvällarna när jag halvligger i soffan börjar det bli svårt att andas för magen trycker upp mot lungorna.

Min sömn har ju varit orolig ett tag. Mest är det att jag har svårt att somna om efter att ha vaknat under natten men det märks att Mini är livlig och stark i magen för det är kullerbyttor och starka sparkar under natten.

Tidigare gravidinlägg

Du hittar en samling av mina gravidinlägg här.

Om du vill hitta något speciellt veckoninlägg finns länkarna här:

 

Gravid vecka 27

Gravid vecka 26

Gravid vecka 25

Gravid vecka 24

Gravid vecka 23

Gravid vecka 22

Gravid vecka 21

Gravid vecka 20

Gravid vecka 19

Gravid vecka 18

Gravid vecka 17

Gravid vecka 16

Gravid vecka 15

Gravid vecka 14

Gravid vecka 13

Gravid vecka 12

Gravid vecka 11

Gravid vecka 10

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

gravid vecka 33

Gravid vecka 33 

Skrivet den 19 mars, 2016

Måndag

Skrivet den 2 maj, 2016

gravid vecka 35

Gravid vecka 35

Skrivet den 2 april, 2016

Föregående inläggPå väg till Blekinge 
Nästa inläggK - 20 månader

Bli först att kommentera!

Kommentera