i Graviditet

Gravid vecka 28

 

  Denna vecka är barnet cirka 34 centimeter långt och väger 1,1-1,23 kg. Om det skulle födas i denna veckan så har det goda chanser att klara sig. 

Det är en kraftig tillväxtperiod mellan vecka 28-32 och livmodern som växer kan kännas som ett tryck upp mot lungorna. 

Barnet är livligt i magen och kan störa nattsömnen. Det är vanligt att sömnen blir allt mer orolig och forskare tror att det beror på att naturen vill förbereda mamman på kommande vaknätter. 

Jag tycker att min mage växt rejält se sista veckorna och nu står det i appen att det kommer en stor tillväxtperiod i fyra veckor… På kvällarna när jag halvligger i soffan börjar det bli svårt att andas för magen trycker upp mot lungorna. 

Min sömn har ju varit orolig ett tag. Mest är det att jag har svårt att somna om efter att ha vaknat under natten men det märks att Mini är livlig och stark i magen för det är kullerbyttor och starka sparkar under natten. 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Gravid vecka 32

Skrivet den 12 mars, 2016

Babybox från Apoteket Hjärtat 

Skrivet den 10 april, 2016

Gravid vecka 16

Skrivet den 23 november, 2015

Föregående inläggPå väg till Blekinge 
Nästa inläggK - 20 månader

Bli först att kommentera!

Kommentera