i Barnen, Mammaliv, Storebror - ett år

K – 20 månader

Nu är K 20 månader (plus några dagar) och det händer saker i hans utveckling hela tiden. 

Han brukar alltid gå med mig när jag ska på toa och sedan länge brukar han sätta sig på pottan som står bredvid toastolen. Men för några dagar sedan drog han ner sina byxor och blöjan när han satte dig och det kom faktiskt några droppar i pottan. Potträning är inget vi övar för just nu (speciellt under vintern) känns blöjor väldigt smidigt men K har säkert sett hur de större barnen gör på förskolan.

Han är väldigt snabb på att härmas. Minsta gest vi gör kan han fånga upp och göra likadant eller miner han ser i böcker eller på TV.

Han gillar också att hjälpa till med det mesta. När jag dammsuger sopar han och när vi har handlat är det ”hans jobb” att packa upp ur påsarna. Han hjälper också till att lägga i och tömma tvättmaskinen, plocka ihop sina leksaker och mycket mer. 

Ett tag har han sprungit runt och ropat happ, happ och nu i helgen lyckades han faktiskt göra ett litet hopp på några centimeter från golvet. 

Talet går också sakta framåt och han har börjat sätta ihop lite ord; min mamma, min pappa, mamma sitta här etc. Men fortfarande är det mest språk som bara han förstår. 

  

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Nytt till semestern

Skrivet den 7 april, 2017

Lördagen i bilder 

Skrivet den 30 oktober, 2016

En lördag i maj

Skrivet den 27 maj, 2017

Föregående inläggGravid vecka 28
Nästa inläggEn solig tisdag

Bli först att kommentera!

Kommentera