i Graviditet

Gravid vecka 19

    


  Barnet är nu ca 20 cm långt. I början av veckan väger det 170 g och i slutet 220 g. Mjölktänderna är färdigbildade i käkarna. 
Mammans hår och naglar kan reagera positivt på den snabbare ämnesomsättningen och den ökade blodmängden. Även hyn i ansiktet kan påverkas. 

Det kan börja synas en mörk rand från naveln och nedåt, så kallad linea negra. Den beror på hormoner och bleknar efter förlossningen. 

Hur mår jag då? Jag har inte fått någon hormonrand ännu. Kommer ej ihåg när den kom med K. 

Jag ser framemot att hyn i ansiktet skulle bli bättre men vågar inte hoppas. Har ju utslag både förra och denna graviditet och förra gången försvann de först efter förlossningen. 

Men för övrigt så mår jag bra. Lite känningar av foglossning ibland men inget som påverkar mig direkt. 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Sömnlös

Skrivet den 19 december, 2015

Gravid vecka 31

Skrivet den 5 mars, 2016

Gravid vecka 37

Skrivet den 17 april, 2016

Föregående inläggGraviditen med K
Nästa inläggFörsta luciafirandet

Bli först att kommentera!

Kommentera