i Graviditet

Gravid vecka 32

  
Barnet är ca 39 cm långt och väger mellan 1,79-1,95 kg under veckan. Barnet sover större delen av tiden och när det är vaket över det sig på att öppna och stänga ögonen, andas och att röra sig. 

Barnet ska fördubbla sin vikt under de kommande 9-10 veckorna. Magen kommer alltså att växa rejält nu på slutet. Vila rekommenderas. 

Livmoderrn trycker på många av organen och bland annat magsäcken. Man kan därför känna sig mätt mycket snabbare. Det är därför bra att äta mindre portioner oftare under dagen. 

För de med tunga jobb så kan man få graviditetspenning från denna veckan. 

Jag har ju haft en riktigt tung vecka bakom mig men det har ju inte varit helt kopplat till graviditeten utan är antagligen en influensa som spökat. Smärtan i kroppen har dock gjort att jag känt av foglossning och sammandragningar/växtvärk mycket mer då det blivit för mycket smärta för kroppen att hantera på en gång. Har annars ganska hög smärttröskel. Jag hoppas att kommande vecka kommer kännas bättre iallafall! Även tröttheten har varit svår när K sovit så dåligt på nätterna så även där hoppas jag på lite fler sammanhängande timmars sömn inom kort. 

Magen växer och det är mycket rörelser som vanligt. Sparkarna är kraftiga och en del av dem gör ont. Jag tyckte K rörde sig mycket i magen men tror nästan Mini är snäppet livligare. 

Jag har bestämt mig för att vara ledig från 4 veckor innan beräknad förlossning och det är bara 4 veckor kvar av jobb nu så nedräkningen har börjat. Då det varit så mycket att göra (som dessutom blivit ännu stressigare pga all vabb) så känns det riktigt skönt att se en ände på det. 

Ett nytt graviditetssymtom kan läggas till på listan för igår kom halsbrännan på besök. 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Gravid vecka 38

Skrivet den 24 april, 2016

Medicin när du är gravid eller ammar

Skrivet den 23 mars, 2016

Gravid vecka 21

Skrivet den 26 december, 2015

Föregående inläggBobbi Brown 
Nästa inläggDate night & brunch

Bli först att kommentera!

Kommentera