i Graviditet

Gravid vecka 16

  Denna vecka står det att omföderskor kan börja känna av rörelser från barnet i magen. Oftast känns det som ett fladder. 

Det kan börja bildas råmjölk i brösten. 

Livmodern kan dra ihop sig och bli spänd, så kallade sammandragningar, för att börja träna inför förlossningen. Så länge de inte gör ont så är detta ofarligt. 

Barnet är denna vecka ca 10,5-11,5 cm långt och väger ca 80 gram. Armar och ben är färdigbildade och barnet rör sig förgyllt och gör volter och sparkar. Rörelserna känns inte alltid då fostervattnet dämpar. 

Och hur känner jag?

I förra graviditeten så kände jag rörelser första gången i vecka 14. Denna gång var det nog ungefär samtidigt. De första rörelserna är så svåra att skilja från tarmrörelserna men nu när det gått några veckor så blir de tydligare och känns allt oftare. Det är inga sparkar ännu utan mer ”fladder” och som att nån petar innifrån magen. (Svårt att förklara). 

Sammandragningar har jag också känt av ett tag (första i vecka 13) men sällan och de har inte gjort ont. 

Någon råmjölk har jag iallafall inte märkt av ännu 🙂 

Allmänt så mår jag inte illa lika längre och jag är inte så trött som i början. Jag mår bra helt enkelt och orkar ungefär det jag brukar i vanliga fall. Har ju rest en hel del den senaste tiden så har inte heller haft så mycket tid att känna efter 😉 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Sjukstuga

Skrivet den 26 februari, 2016

Barnmorskebesök vecka 38

Skrivet den 29 april, 2016

Gravid vecka 17

Skrivet den 28 november, 2015

Föregående inläggHelg i skogen 
Nästa inläggSkogen

Bli först att kommentera!

Kommentera