i Graviditet

Gravid vecka 26

  
Barnet är nu ca 31 cm långt och väger mellan 810-930 g under veckan. Det kan andas och övar genom att dra in och ut vatten i lungorna. 

Ögonen är färdigutvecklade och vid höga ljud reagerar barnet med högre puls. Det börjar också regera på beröring nu. 

Magen växer mycket nu och en del får bristningar på mage, bröst, låt och/eller rumpa. Det är också ökad vätskemängd i mammans kropp så hjärtat och njurarna får arbeta extra hårt. 

Jag la ju upp en magbild i mitten på veckan och magen har verkligen växt senaste veckan. Det är också mycket aktivitet inne i magen nu. Det känns lite då och få under dagen men allra mest på kvällen och natten när jag ligger still. Vissa sparkar är så starka att de gör ont och det känns som om Mini gör kullerbyttor. Det kan hålla på i över en timme så det påverkar ju nattsömnen nu. 

Jag har också väldigt tydliga drömmar (vilket också ska vara ett gravidsymtom) och måste gå upp och kissa en gång varje natt. 

Konstigt nog känner jag mig hyfsat pigg på dagarna ändå trots trasslig sömn. 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Gravid vecka 22

Skrivet den 2 januari, 2016

Stora förändringar

Skrivet den 15 oktober, 2015

Gravid vecka 38

Skrivet den 24 april, 2016

Föregående inläggHemma 
Nästa inläggAmning eller flaskmatning?

Bli först att kommentera!

Kommentera