i Graviditet

Gravid vecka 29

Jag är nu i tredje (och därmed sista) trimestern. 70 % av graviditeten har passerat och om barnet kommer på beräknat datum är det 83 dagar kvar.

Barnet är ca 35 cm långt och väger mellan 1,26-1,4 kg under veckan. Hjärnan och de inre organen fortsätter att utvecklas och barnet lägger på sig allt mer i vikt.

Det är vanligt att mamman känner obehag av att organen trängs undan av den växande magen och benen kan kännas trötta. Regelbundna mellanmål kan vara bra för att hålla energinivån uppe.

En del känner sig helt slut och andra mår jättebra. Det är olika från graviditet till graviditet.

Jag känner fortfarande att jag mår bra. De senaste dagarna har foglossningen känts lite mer när jag gått mycket och speciellt på kvällarna. Men annars tycker jag att jag har gott om energi med tanke på att jag inte fått jättemycket sömn.

Jag är dålig på att få i mig mellanmål men äter frukost och två lagade mål och sedan försöker jag få i mig något litet till (smörgås, yoghurt eller så).

Men det är full aktivitet i magen med sparkar och rörelser och magen fortsätter att växa nu.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Måndag

Skrivet den 2 maj, 2016

Sömnen

Skrivet den 30 mars, 2016

Gravid vecka 22

Skrivet den 2 januari, 2016

Föregående inlägg16 myter om könet på barnet i magen
Nästa inläggLördag

2 Kommentarer

 1. Silvia
  2 år ago

  Vad roligt att vi är lite i samma situation, du ska ha barn i maj och jag i juni. Kul att följas åt lite.
  Känns som att det går så fort nu
  http://www.vonlila.se

  Reply
  1. Jenny
   2 år ago

   Ja, veckorna går fort!

   Reply

Kommentera