i Graviditet

16 myter om könet på barnet i magen

Hittade denna lista på Emma´s blogg . Nu vet ju vi (även om det aldrig är 100% säkert) vilket kön bebisen har men tyckte ändå det kunde vara kul för att se om myterna stämmer eller ej.


 1. Söt- eller saltsug
Sug efter godis, sötsaker och glass innebär flicka, sug efter salt och surt innebär pojke.

Denna var svår. Jag har inga direkt cravings (hade inte förra gången heller) och det godis som jag varit sugen på under sista tiden har varit mjölkchoklad med saltlakrits 😉
Så sött, salt och surt går lika bra. Så länge det är godis 😉
Resultat: Oklart

2. Hjärtljud
På mvc kolla alltid bäbisens hjärtljud. En puls över 140 innebär flicka, under 140 innebär pojke.

Har bar a hunnit vara två gånger hos MVC men bägge gångerna har hjärtljuden varit över 140.
Resultat: Flicka

3. Finnar
Om man har problem med finnar under graviditeten sägs det att man väntar en flicka, då flickor stjäl mammans skönhet och rart nog lämnar endast finnar kvar.

Jag har bra hy i vanliga fall men när jag var gravid förra gången hade jag utslag som försvann vid förlossningen. Denna gång är det inte bara lite utslag (finnar) på ena kinden utan båda kinderna och pannan. Har synts sedan de första veckorna och pendlar mellan att synas lite och att vara hemskt. Så helt klart värre denna gång.
Resultat: Flicka

4. Illamående
Riktigt starkt illamående under första trimestern antyder flicka.

Förra graviditeten mådde jag illa i början och kräktes under några veckor ungefär en gång om dagen. Denna gång mådde jag mycket illa men kräktes aldrig. Så vet inte om det kan räknas som starkt.
Resultat: Pojke

5. Konstiga matnojor
Många konstiga matnojor antyder att det ska vara en pojke. Även större aptit säger det.

Har ju tyvärr (både T och jag tycker det är lite tråkigt) inga cravings. Har inte fått skicka ut T på konstiga matuppdrag en enda gång…
Resultat: Flicka

6. Magens form
Mage som håller sig framåt, ”basketbollmage” ska vara pojkmage, medan mage som blir bred och syns bakifrån är en flicka.

Har nog mer av en ”pojkmage”. Tror inte det syns bakifrån att jag är gravid och magen är ganska liten.
Resultat: Pojke
 
7. Magens höjd
En låg mage innebär en pojke, medan en hög mage innebär en tjej.

Eh…svårt när man inte har så mycket att jämföra med. Tror magen är ganska lik förra graviditetens mage. Sitter varken högt eller lågt tycker jag.
Resultat: Oklart 

8. Hormonrand
Hormonranden är ett av de klassiska tecknen. Om den sträcker sig hela vägen upp till revbenen ska det vara en pojke, medan en mindre rand ska vara en flicka.

Förra graviditeten hade jag en hormonrand som gick upp ovanför naveln. Kommer inte ihåg exakt när den dök upp men den fanns i alla fall innan vecka 20. Denna gång har jag inte fått någon rand alls ännu (vecka 28 nu).
Resultat: Flicka

9. Smidighet
Smidiga mödrar väntar en flicka, medan klumpiga väntar pojke.

Svårbedömt tycker jag. Jag är ju inte jättesmidig i vanliga fall men jag tror att jag är smidig för att vara gravid. Har inga problem att böja mig, ta på skor, leka och lyfta K etc. Men förra graviditeten gick jag på yoga fram till vecka 39/40.
Resultat: Flicka

10. Humör
Rejäla humörsvägningar innebär flicka medan lugnare mödrar väntar pojke.

Nästan T som ska svara på detta men jag tror jag är ganska lugn. Visst gör hormonerna att man blir känsligare men jag har ju inga utbrott direkt.
Resultat: Pojke

11. Benen
Tjocka och svullna ben innebär pojke medan tunna och smala innebär flicka.

Inga svullna ben än så länge och har inte köpt några stödstrumpor. Några dagar har jag haft märken efter strumporna men det är inte så mycket.
Resultat: Flicka

12. Mayaindianernas uträkning
Det sägs att Mayaindianerna tog reda på barnets kön genom att titta på mammans ålder och det år då barnet blev till. Om båda siffrorna är udda eller jämna – då blir det en flicka. Om ett av talen är udda och ett är jämnt blir det en pojke.

Jag var 31 när jag blev gravid och året var 2015.
Resultat: Flicka

13. Sovläge
Om mamman föredrar att sova på vänster sida väntas en pojke, medan höger sida innebär flicka.

Jag sover nog oftast på vänster sida. Ligger väldigt stilla i alla fall så den sidan jag somnar på vaknar jag också på.
Resultat: Pojke

 14. Är magen intressant?
Har du några småkillar i din närhet som är nyfikna på magen? Där har du svaret på dina funderingar. Om lillkillen är intresserad av magen finns där en tjej, om inte väntar du troligtvis en kille.

Svår fråga för har ju inget att jämföra med. K är så liten så han vet ju inte att det finns något i magen men han har flera gånger lagt huvudet mot magen ändå.
Resultat: Oklart15. Halsbränna
Har halsbrännan blivit din värsta fiende, då väntar du troligtvis en kille. Om det bara är lite grann eller ingen halsbränna alls väntar du nog en tjej.

Har bara haft halsbränna ett fåtal kvällar och inte så starkt. Hoppas det håller i sig.
Resultat: Flicka 16. Kinesiska kalendern
Antik kunskap som sägs kunna förutsäga könet genom att jämföra ditt födelsedatum med datum för befruktningen. Jag testade med familjelivs kinesiska befruktningskalender.

Resultat: Pojke


Resultat: 5 st Pojke, 8 st Flicka och 2 stycken oklara 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Trött dag 

Skrivet den 13 maj, 2016

Bebisprylar

Skrivet den 21 december, 2015

Långsam måndag

Skrivet den 25 juli, 2016

Föregående inläggStäddag och övermogna bananer
Nästa inläggGravid vecka 29

Bli först att kommentera!

Kommentera