i Recept och mat, Vardag

Grillning på thailändskt sätt

grillning på thailändskt sätt

På fredagen kvällen åkte jag över bron mot Hisingen för att umgås med trevliga tjejer och äta väldigt god mat. Vi skulle nämligen få testa grillning på thailändskt sätt.  Jag lämnade barnen hemma med T. Det var faktiskt första gången som han skulle vara hemma med båda barnen i flera timmar. De som bjöd in oss var Siranee, som driver Thaimorsan.se, och Johanna, som har företaget och bloggen Enklaknep.se. Maja och Mikaela var redan på plats när jag kom.

Grillning på thailändskt sätt
Johanna, Siranee, Mikaela och Maja. 

Jag kom till Siranee en stund efter klockan 6 och ganska snart var grillen redo och räkor, kyckling, biff och något annat kött lades på den fina glöden. Vi höll till på hennes innergård. Den var så mysig och de hade ett litet hus som var bokat för oss där det dessutom fanns en bubbelpool. Den skulle vi såklart testa men först lockade maten. Siranee skötte grillen och vi andra pratade på i den varma försommarkvällen.

Grillning på thailändskt sätt

 

Grillning på thailändskt sätt och som tam

Medan grillen jobbade vidare så gjorde Siranee en thailändsk sallad; Som tam, som hade både hetta och syrlighet av chili och lime. Den innehöll också morötter, grön papaya, mini-äggplanta och kanske ännu flera grönsaker dessutom. Medan saker mortlades och blandades så delade Siranee med sig av olika matlagningstips. När salladen var klar så fick vi äntligen provsmaka tillsammans med sticky rice. Det var så gott!

 

Grillning på thailändskt sätt

Grillning på thailändskt sätt

När sedan de olika kötträtterna hämtades in från grillen så fick vi testa olika sorters dip-såser till med olika nivå av hetta från chilifrukter. Det var ingen som egentligen ville sluta äta av alla godsaker och även om vi fick veta om vad de innehöll och hur de hade kryddats så är jag helt säker på att jag inte kan få till dessa rätter lika bra. Men återigen; gott var det!

Grillning på thailändskt sätt

 

När vi inte kunde få i oss mer mat hur gärna vi än ville så var det dags att testa utomhusbubbelpoolen med det varma sköna vattnet.

Grillning på thailändskt sätt

Vi satt ganska länge med våra vinglas och pratade om sociala medier, jobb och massor av andra samtalsämnen som vi gled in på. Det gick faktiskt helt okej att koppla bort barnen och njuta av att inte ansvara för någon annan en stund! Klockan 23 var jag hemma igen efter att ha delat en taxi med Maja. Storebror sov gott men Lillasyster hade börjat sakna mig så det kändes helt lagom att komma hem igen.

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggTorsdag med Läkarmissionen och tidig förskolehämtning
Nästa inläggFrukost med Läkarmissionen

7 Kommentarer

 1. Jessica
  4 år ago

  Vilken fantastiskt härlig kväll du hade!! Så mysigt med god mat och vin samt samvaro med trevliga människor och sen pricken över i … bubbelpool 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   4 år ago

   Ja, det var verkligen så fint!! Och väldigt annorlunda mat 🙂 så gott!

   Reply
 2. Karin Wikström
  4 år ago

  åh wow! vem ska man ligga med för att få en inbjudan till dessa event? 😛

  Reply
  1. JennyJenny
   4 år ago

   Haha. Inte så mycket liggande men kolla in enklaknep.se. Hon och Siranee har bildat ”skapande verksta” för bloggare så om du är runt Göteborg något av de kommande datumen så finns det work shops o AW på gång 😉 Hade varit kul att träffa dig!!

   Reply
   1. Karin Wikström
    4 år ago

    åååh vilket tips! ska kolla! och ja, det hade ju varit superkul!

    Reply
  2. Thaimorsan Mat & Event
   4 år ago

   Haha ? D e nog mig!

   Det är precis som Jenny skrev så driver jag nu företaget Thaimorsan Mat & Event utöver bloggen och tillsammans med Enklaknep kör vi ”Skapande Verksta” workshops för bloggare. Har du en blogg så anmäl dig till workshop@thaimorsan.se så får du info för kommande aktiviteter. ✌?☀️

   Reply
   1. JennyJenny
    4 år ago

    Bra att du kom o förtydligade 🙂

    Reply

Kommentera