i Barnen, Lillasyster - första året, Mammaliv, Storebror - två år, Vardag

Koreanska folkdräkter

Ettårsdag med koreanska folkdräkter

Vi har ju firat våra barns ettårsdagar med delar av koreansk tradition då deras farmor är från Korea. Då ska de dels ha en koreansk folkdräkt och sedan välja ett föremål från ett bord som ska säga någonting om deras framtida liv eller yrke.

koreanska folkdräkter

Till Lillasysters ettårsdag hade vi fått en koreansk folkdräkt både till henne och till Storebror. De var så fina så jag försökte fånga dem på bild.

koreanska folkdräkter

De är sydda med så många lager och har jättesöta deltaljer. Storebror hade på sin en kort stund medan vi fotograferades men när vi sedan flyttade kalaset ut på gården fick han byta om till sina vanliga kläder så att han kunde lekar mer fritt utan att vi behövde vara rädda om den fina folkdräkten. Lillasyster däremot hade på sig sin under hela kalaset.

Till skillnad från våra svenska folkdräkter så ändrar sig de koreanska i färger och utseende utifrån modet och de är inte utifrån vilken del i landet man är född i. Det är mer en högtidsdräkt som används vid fester och andra stora händelser.

koreanska folkdräkter

Jag tycker att det är fint att våra barn får ta del av olika traditioner! Samtidigt kan vi som familj  ta av de som finns och på så sätt skapa våra egna.

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

En treårings höstfunderingar

Skrivet den 17 oktober, 2017

Glad midsommar 

Skrivet den 24 juni, 2016

vad behöver man till förskolan

Vad behöver man till förskolan?

Skrivet den 13 mars, 2018

Föregående inläggFrukost med Läkarmissionen
Nästa inläggGravidlistan

5 Kommentarer

 1. Jessica
  7 år ago

  Verkligen fint att ni försöker få in traditioner även från barnens koreanska ursprung. Otroligt fina dräkter!!

  Reply
  1. JennyJenny
   7 år ago

   Ja, svårt att fånga dem riktigt på bild men ni får titta när ni kommer !!

   Reply
 2. Soon-Im Martinsson
  7 år ago

  Tack min underbara Jenny att du är så positivt med den lilla Koreanska traditionen jag försöker föra vidare till mina underbara barnbarnen!!!

  Reply
  1. JennyJenny
   7 år ago

   Självklart! Det är kul för oss och förhoppningsvis även för barnen sen 🙂 ❤️

   Reply
 3. Besök i palatset Gyengbokgung | Mitt liv som tvåbarnsmamma | JennyJenny.se
  7 år ago

  […] När vi befann oss i Seoul, som är Sydkoreas huvudstad, så var det gamla palatset, Gyengbokgung, ett måste att besöka. Det byggdes redan 1395 och var hem åt kejsaren under Joseon-dynastin. Tyvärr förstördes palatset under 1900-talet när Japan invaderade Korea men nu har mycket byggts upp och restaurerats. Både utländska turister och Sydkoreaner besöker gärna palatset och många klär sig i traditionella folkdräkter när de går omkring i de historiska miljöerna. (Här i bloggen har du ju kunnat se koreanska folkdräkter i samband med barnens ettårskalas.) […]

  Reply

Kommentera