i Vardag

Besök i palatset Gyengbokgung

palatset Gyengbokgung

När vi befann oss i Seoul, som är Sydkoreas huvudstad, så var det gamla palatset Gyengbokgung ett måste att besöka. Det byggdes redan 1395 och var hem åt kejsaren under Joseon-dynastin. Tyvärr förstördes palatset under 1900-talet när Japan invaderade Korea men nu har mycket byggts upp och restaurerats. Både utländska turister och Sydkoreaner besöker gärna palatset och många klär sig i traditionella folkdräkter när de går omkring i de historiska miljöerna. (Här i bloggen har du ju kunnat se koreanska folkdräkter i samband med barnens ettårskalas.)

Förutom den historiska upplevelsen så mötte vi även upp släktingar till min man som han aldrig träffat förut. Det var hans kusin, kusinens mamma och tre av kusinens barn. Det var så häftigt att se barnen, som ju är sysslingar, springa omkring och ta varandra i handen nästan direkt utan att kunna varandras språk. Så mycket är lättare när man är liten!

Vi gick runt i några timmar och njöt av palatsets omgivningar och fotograferade. Här kommer ett gäng bilder från vår förmiddag på palatset Gyengbokgung.

Palatset Gyengbokgung

palatset Gyengbokgung

När vi hade kommit in genom portarna så kom vi till slottsgården. Vi hälsade på släktingarna och följde sedan folkmassorna in mot de inre gårdarna och byggnaderana. Palatset hade flera olika ”nivåer”. I de yttre tog kejsaren emot folket och i de inre var det mer privat där han och hans familj bodde. 

palatset Gyengbokgung

På slottsgården fanns de här stenarna (som Storebror springer förbi). De var markeringar för hur långt fram man fick gå och det berodde på hur högt uppsatt man var i samhället hur nära kejsaren man fick komma när han talade till folket.

palatset Gyengbokgung

palatset Gyengbokgung

Traditioner, historia och den moderna staden möttes verkligen på den här platsen. Många gick runt i folkdräkt, Hanbok, och själva palatset var ju perfekt scenografi för att föreställa sig hur det var förr i tiden. Samtidigt såg man skyskraporna utanför murarna. Sådana häftiga kontraster!

palatset Gyengbokgung

Storebror var nog inte så imponerad av omgivningen men däremot fastnade han direkt för sin äldste syssling och sprang direkt iväg hand i hand men honom och hans syskon. 

Var tvungen att fotograferas framför den här vackert gröna väggen. Här innanför bodde kejsaren och hade det varit på hans tid hade jag med all säkerhet aldrig kommit så här nära den byggnaden. 

palatset Gyengbokgung

Om jag inte minns fel bodde frun och barnen i denna byggnaden. I vattnet simmade stora karpar som barnen matade med bröd. Det var verkligen så vackra detaljer på husen och allt var i starka färgerna rött, blått, gult och grönt.

palatset Gyengbokgung

palatset Gyengbokgung

Syskonen sprang omkring och störste sysslingen var modig och visade upp en trollslända för våra lite mer försiktiga stadsbarn.

Lite tröst och vila för Storebror innan han glatt sprang iväg igen. Efter palatset åkte vi iväg med släktingarna till ett jättestort akvarium med hajar, fiskar och andra vattendjur. Men det får bli ett eget inlägg!

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Påskäggsjakt

Påskäggsjakt

Skrivet den 2 maj, 2017

Torrevieja 

Skrivet den 26 november, 2016

7 tips när man ska flyga

7 tips när man ska flyga långt med barn

Skrivet den 18 oktober, 2017

Föregående inläggHöstliga Göteborg 
Nästa inläggLite ommöblering i sovrummet och steg mot att få minsta barnet att sova själv

5 Kommentarer

 1. Hanna
  7 år ago

  Wow, vilka kontraster. Så häftigt att se.

  Reply
  1. JennyJenny
   7 år ago

   Ja, det var en väldigt häftig och speciell upplevelse.

   Reply
 2. Josefine Mellstål
  7 år ago

  Riktigt mäktigt!! Jag kan bara tänka mig vilken upplevelse för livet detta reseäventyr blev 💜

  Reply
  1. JennyJenny
   7 år ago

   Ja, på många sätt var det en häftig upplevelse att ha varit med om! ❤️

   Reply
 3. COEX Aquarium | Mitt liv som tvåbarnsmamma | JennyJenny.se
  7 år ago

  […] kommer ännu en tillbakablick till vår Sydkorea-resa. Samma dag som vi besökte palatset så tog min mans kusin med sig oss och sina barn till ett stort köpcentrum där Coex Aquarium […]

  Reply

Kommentera