i Vardag

Sommarlov 2020

sommarlov semester balkong

Efter en märklig vår så är det nu dags för semester. Och igår gick barnen sista dagen på förskolan och nu har de ett efterlängtat sommarlov.

För K är var det verkligen sista dagen på förskolan. Som han själv sa var det både en ledsam och rolig dag. Efter sommarlovet börjar han förskoleklass på den riktiga skolan. Några kompisar följer med men det mesta kommer vara nytt och annorlunda.

Det har ju varit en speciell tid sedan i mars med pandemi och allt som den fört med sig. Barnen har fortsatt på förskolan som vanligt och nästan varje dag när jag hämtat hade de velat fortsätta leka i parken med sina kompisar. De andra förskoleföräldrarna har varit den största sociala kontakten. Två fredagar har vi samlats med filtar mat och dricka i parken för ”after dagis” och låtit kvällen bli lite extra lång. Det har varit varma kvällar med prat, musik och lek.

Och barnen har fyllt år och tack vare vår fina gård har båda kunnat ha ”Corona-säkra” kalas. Vi har varit utomhus med möjlighet till stora avstånd. Förutom enkel mat har vi dukat upp med handsprit och våtservetter och gjort det bästa vi kan utifrån de förutsättningar som varit.

Den största skillnaden för oss är att vi inte kunnat träffa mor- och farföräldrar! Men nu är det sommarlov och planen är att vi ska hälsa på barnens mormor och morfar. Och efter sommaren så hoppas vi att deras farmor och farfar kan komma hit. Även om pandemin inte är över så känns det ändå bra att det verkar gå åt rätt håll. Färre är inlagda på sjukhus och andelen som har antikroppar verkar öka.

Här kommer lite bilder från våren och starten på sommaren.
Vi hörs snart igen!

Kalas

kalas på gården

Lillasyster kalas

Storebror kalas

Sommarlov balkong

Sommarlov semester balkong

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Måndagsrapporten

Skrivet den 4 februari, 2019

sommarlov i göteborg

Sommarlov i Göteborg

Skrivet den 23 augusti, 2018

smultron

På jakt efter smultron

Skrivet den 3 juli, 2017

Föregående inläggCafé Gazette
Nästa inläggAtt starta något nytt

3 Kommentarer

 1. Jessica
  2 år ago

  Så härligt med sommarlov! Önskar er en fin ledighet och sommar. Vi ses i Figgamåla 😊❤

  Reply
  1. JennyJenny
   2 år ago

   Detsamma och ja, längtar tills vi snart ses!!

   Reply
 2. Jessica
  2 år ago

  <3

  Reply

Kommentera