i Recept och mat, Vardag

Café Gazette

cafe gazette

Förra helgen testade vi brunch på Café Gazette. Det ligger i samma lokaler som Zamenhof vid Esperantoplatsen, ett stenkast från Järntorget.

cafe gazette meny

Vi tog med oss barnen dit för att testa delar av deras nya brunch-meny. Jag skulle säga att Café Gazette är en både barn- och hundvänlig restaurang. Det finns gott om plats för att få in barnvagnar och hundar är välkomna in.

Det var också lyxigt att slippa laga lunch hemma eftersom vi samma kväll skulle laga middag tillsammans med vänner. Ibland är det skönt att inte stå i köket hela dagen!

meny

café gazette

Brunch med något för alla

Brunchen på Café Gazette beställs från en meny och den tillagas sedan i det öppna köket. Förutom de goda smakerna så var uppläggningarna så fina för alla rätterna vi testade!

Lillasysters och min favorit blev bananpannkakorna som serverades med bacon, jordnötter, smetana och lönnsirap.

bananpannkaka

Storebror älskar fisk i alla former så han beställde in sardiner med bröd. Och det var tydligen riktigt gott!

Han hörde också att det fanns ostron när vi läste från menyn och det ville han så gärna smaka på. Vi tog in ett ostron och delade det så att han skulle få smaka men jag tror att hans betyg var att det var lite för salt. Jag kan hålla med honom om att havssmaken är väldigt speciell men nu vet han hur det smakar i alla fall.

sardiner

brunch café gazette

Pappan i familjen gillade Reuben Sandwich, med oxbringa, men även Sticky Chickenwings. Alla i familjen hittade sina favoriter på menyn!

Efterrätt

En av alla bra saker med helg-brunch är att man kan sitta kvar länge och njuta av maten. Och för att förlänga det trevliga ytterligare en stund så avslutade vi måltiden med att dela på Crème Brûleé. Vi vuxna drack även lite kaffe efter maten.

kaffe

Crème Brûleén serverades med krossad lakrits och en färskostglass med lingon. Så spännande smaker som passade väldigt bra tillsammans; det söta, det salta och det syrliga.

creme brûlée

Barnen uppskattade så klart den söta Crème Brûleén mest men det innebar ju bara mer glass och lakrits till mig!

café gazette efterrätt

Brunch på Café Gazette

Brunchen på Café Gazette serveras varje lördag och söndag mellan 12-16.

Adress:

Esperantoplatsen 5

411 19 Göteborg

Hemsida: https://www.zamenhof.se/cafe-gazette/

 

café gazette brunch

Letar du fler recept och restaurangtips så hittar du sådant här!

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Sjöfartsmuseum med barnen

Skrivet den 21 oktober, 2016

Barnens farmor på besök

Skrivet den 22 oktober, 2018

Lekplats och linbana

Lekplats och linbana

Skrivet den 31 juli, 2017

Föregående inläggTomten på NK
Nästa inläggSommarlov 2020

1 kommentar

  1. Jessica
    4 år ago

    Åh så härligt och gott det ser ut alltsammans. Lyxig helgkänsla att få njuta så ibland <3

    Reply

Kommentera