i Mammaliv, Vardag

När är det brittsommar?

När är det brittsommar

Vi är väl många som kan hålla med om att vi haft en ovanligt varm höst men kanske har du också undrat; När är det brittsommar egentligen? Jag har i alla fall hört många säga att vi har brittsommar men jag har inte riktigt vetat när det är förutom att det infaller på hösten.

När jag kollade upp det så är det brittsommar om det är ovanligt varmt runt den 7 oktober när Birgitta har namnsdag. Helst ska det också ha varit en period med kallare väder före. Och det stämmer ju bra med hur vädret har varit i år. Så i början av oktober hade vi verkligen brittsommar! I alla fall här i Göteborg.

Passande nog så hittade jag bilder som jag inte lagt upp innan från en kväll när vi var mitt i brittsommaren. Det var en vardag efter förskola och jobb när vi tog oss ut till Trädgårdsföreningen. Barnen kunde gå utan jacka och solen sken på oss även om den stod lågt på himlen.

När är det brittsommar

När är det brittsommar

När är det brittsommar

Lekplats-häng på kvällen

Trädgårdsföreningen är en stor park mitt i Göteborg. Det är så skönt med en plats där man kan låta barnen springa omkring utan att behöva oroa sig för snabba bilar, cyklar och spårvagnar. Mitt inne i parken finns en fin lekplats och barnen vet så väl precis var den finns. De sprang i full fart över gräsmattan för där borta bakom buskarna finns gungor, rutschkanor och allt annat som en bra lekplats ska ha.

När är det brittsommar

När är det brittsommar

Eftersom klockan nu var efter sju så hade vi lekplatsen nästan helt för oss själva. På dagtid brukar det annars vara fullt med barn. Den här kvällen kunde barnen välja och vraka mellan de olika sakerna. Lillasyster hittade en rolig gunga som gick att snurra runt i. Storebror gungade på de vanliga gungorna under tiden.

När är det brittsommar

När är det brittsommar

Och när tröttheten började smyga sig på så fick Storebror sätta sig i vagnen och titta vilka Pokémons som gömde sig i parken medan vi började gå hemåt. Visst har han en passande tröja?

När är det brittsommar

Promenad i solnedgången

Vi vände hemåt samtidigt som solen smög sig ned bakom hustaken i Göteborg. Det blev ett väldigt vacker ljus när vi promenerade längs med kanalen.

När är det brittsommar

En båt full med glada människor åkte förbi. Det såg så mysigt ut att äta middag på båten i solnedgången samtidigt som en trubadur spelade musik för dem. Vi stannade upp en stund för att titta på allt det fina och fortsatte sedan hemåt. Där kunde vi natta två trötta och nöjda barn som verkligen fått leka av sig. Just nu så känns det som att vi alla samlar på ljusa soliga dagar för att bygga upp ett lager inför den mörka period som väntar.

När är det brittsommar

När är det brittsommar

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Snöig helg i Göteborg

Snöig helg i Göteborg

Skrivet den 27 januari, 2019

Vi flydde vintern för en kväll

Skrivet den 18 december, 2017

Hej helgen!

Skrivet den 21 januari, 2017

Föregående inläggBarnens farmor på besök
Nästa inläggLillasyster två år

Bli först att kommentera!

Kommentera