i Recept och mat, Vardag

Jimmy and Joan’s New York

Jimmy and Joan's New York

Förra lördagen hittade vi ett nytt frukostställe här i Göteborg. Vi tog en liten promenad från lägenheten och hamnade på Jimmy and Joan’s New York på Teatergatan.

Det är ett ganska litet ställe men vi hade tur och fick sittplatser direkt. Och den trevliga ägaren, Elizabeth, presenterade menyn för oss och småpratade lite under vår frukost. Det var en väldigt mysig stämning!

Jimmy and Joans New York bagel med lax

Vi började frukosten med att välja varsin bagel ur menyn. Jag och Storebror tog varsin med lax, min man hade omelett, skinka, ost m.m. på sin och Lillasyster fick en specialare med crème cheese och sylt. Barnens bagels var i mini-format vilket var perfekt för det var precis så mycket de orkade äta upp.

Jimmy and Joans New York

Efter att ha tittat på disken och de fina tårtorna som stod där så kunde vi inte låta bli att förlänga frukosten med en efterrätt. Vi beställde in en bit tårta med kokos- och citronfyllning och en blåbärscheesecake och delade på dem. Båda var väldigt goda!

Citrontårta Jimmy and Joan's New York

Det är kul med nya caféer som inte är en del av de stora kedjorna tycker jag. När någon öppnar eget så blir det med en egen meny men också en mer personlig inredning och stämning på stället.

Om du tittar förbi Jimmy and Joan’s New York så passa på att ta en titt inne på toaletten. Den har en väldigt speciell utsmyckning 😉 Och namnet Jimmy and Joan’s är från ägarinnans pappa och hans tvillingsyster. På väggen inne i caféet finns en bild på dessa två när de var barn. Allting har en historia och om du sitter ner vid disken med en amerikansk kaffe i koppen och något gott att äta så kommer du helt säkert få höra några av historierna.

Blåbärscheesecake Jimmy and Joan's New York

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Dagsutflykt till Styrsö

Dagsutflykt till Styrsö

Skrivet den 31 juli, 2019

Stadsbiblioteket

Stadsbiblioteket med barnen

Skrivet den 15 mars, 2017

Höstliga Göteborg 

Skrivet den 19 oktober, 2017

Föregående inläggBad i Alljungen
Nästa inläggTomten på NK

2 Kommentarer

 1. Astrid
  5 år ago

  Åh! Jag har letat efter bloggar som gestaltar GBG och alla mysiga resturanger och fik här, så ramlar jag in på din blogg och känner bara YES! Precis vad jag har letat efter!

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Tack snälla! Jag ligger lite efter i mitt publicerande men om du tittar in igen så kommer det snart flera matiga inlägg här inne 😉

   Reply

Kommentera