i Vardag

Tomten på NK

julskyltning NK

Förra söndagen så var det dags för en efterlängtad jultradition; barnen skulle få lämna sina önskelistor till tomten på NK. Dessutom skulle julskyltningen avtäckas på varuhuset. En sådan mysig start på julen och en påminnelse om att det snart är dags att plocka fram julpyntet här hemma.

tomten på NK

Klockan nio på söndagsmorgonen var vi på plats utanför NK. Barnen träffade på en del nya och gamla kompisar och vi behövde inte vänta speciellt länge innan varuhusets dörrar öppnades.

Vi fick gå ner till bottenvåningen där borden var dukade med pyssel. Julkulor som var redo att pyntas med glitter, pennor och planeter. Dessutom fanns det block för att skriva sina önskelistor.

julpyssel på NK

Efter lite pysslande fick vi gå och hämta frukost för att fylla på energin. Det är Swedish Taste som driver restaurangen på bottenplan inne på NK. Och frukosten som de bjöd på var väldigt god! Förutom det juliga fikat med lussebullar och pepparkakor så fanns det avokado-smörgåsar, bär-smoothie, varm äppelmust och andra godsaker.

swedish taste NK

frukost på swedish taste

Medan vi pysslade vidare och njöt av frukosten så fick vi lyssna på NK:s varuhuschef, Heléne Ellebo, som presenterade årets tema för julskyltningen. I år är det universum som får ta plats i NK:s stora skyltfönster. Och det är ett spännande universum som man får se genom ett barns resa i sin fantasi.

helene ellebo varuhuschef NK

Efter att vi fått reda på årets jultema så kom Patrik från RUAG Space Center för att berätta om hur det funkar när astronauter åker ut i rymden på riktigt. Barnen satt som trollbundna när de fick höra om hur man går på toaletten i rymden och vilken sorts mat man har med sig upp till rymdstationen.

Och som avslutning fick alla barn varsin bok med ”100 fantastiska fakta om rymden”! Storebror blev så glad och ville läsa den direkt.

ruag space center

100 fantastiska fakta om rymden

Tomten på NK

Det blev inte mycket tid för läsning just då för efter en liten stund fick vi finbesök. Tomten och hans tomtenissar kom för att hälsa på alla barn och hämta deras önskelistor.

Som vanligt så kommer tomten tillbaka till NK flera gånger ända fram till jul.

Här finns tiderna om man vill träffa honom!

tomten på NK

tomten på NK

 

Årets julskyltning på NK

När tomten gått så var det dags för oss också att ta oss ut till varuhusets framsida. En kör sjöng klassiska julsånger och sedan hissades gardinerna upp och årets julskyltning visades upp för första gången.

Barnen var nyfikna på att se allt spännande och de blev inte besvikna. Det fanns så mycket att titta på med koppling till både julen och universum. Jag fick lova barnen att vi ska gå tillbaka och titta en annan dag när det inte är lika mycket folk så att vi kan se mer på alla detaljer.

julskyltning

julskyltning på NK

julskyltning på nk

julskyltning på NK

Tack NK för att vi fick vara med och inviga julen med er i år igen! Det är en så mysig morgon fylld med julstämning vilket är uppskattat i mörka november!

här såg det ut förra året när vi träffade tomten på NK.

Och här är inlägget från 2017 då jag och Storebror träffade tomten på NK för första gången. 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Julen

Skrivet den 28 december, 2015

Jul i februari

Skrivet den 25 februari, 2017

julpyntet

Lite av julpyntet på plats

Skrivet den 7 december, 2017

Föregående inläggJimmy and Joan's New York
Nästa inläggCafé Gazette

2 Kommentarer

 1. Jessica
  5 år ago

  Så trevligt och mysigt <3

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Ja, en väldigt fin ”tradition”. Så glad att vi får komma på dessa julfrukostar 🙂

   Reply

Kommentera