i Vardag

Julstämning i november

I år fick jag och Storebror fira skyltsöndagen mer än vad jag någonsin gjort innan. Vi var bjudna till NK:s öppning av årets julskyltning på söndagsmorgonen. Varje år så brukar vi titta in i de spännande skyltfönstrena på NK-huset men det här var första gången vi fick vara med när själva ridån gick upp.

Innan årets skyltning avslöjades så blev vi bjudna på en väldigt god frukostbuffé. Det var många smaker som påminde om julen och tillsammans med stämningsfull musik i högtalarna så infann sig snabbt julkänslan.

Vi träffade på några bekanta ansikten vid buffébordet; Ellie, Emma och Malin.
nk-6

Och myskänslan steg ytterligare när vi fick sitta ner vid bord som det låg en stor hög med pyssel på. Det var bara att sätta igång med saxar, pennor och klister. Där fanns också papper för att skriva ner önskelistor för en hemlig gäst skulle snart dyka upp hos oss.

Den första snön föll till och med utanför fönstren samtidigt som vi satt och julpysslade och åt pepparkakor.

nk-13

nk-25nk-11

Och då kom han och hälsade på; Tomten! Barnen fick lämna sina önskelistor och tomten verkade kunna ordna det mesta i sin leksaksverkstad. Det var goda nyheter för alla barn som vågade sig fram! Storebror passade på att prata om dinosaurier med tomten och det fanns tydligen maskiner för att göra sådana leksaker också.

nk-12

Barnen får vänta på julafton innan deras julklappar kommer men vi vuxna fick en liten förskottsgåva att ta med hem i väntan på julen. Vad som fanns i påsarna får du se om en liten stund!

nk-3

För nu var det dags att gå ut för att se årets traditionsenliga julskyltning. Vi hade fått höra att den i år var inspirerad av Ingmar Bergmans film Fanny och Alexander.

nk-26

En kör sjöng vackra julsånger och en hel del göteborgare hade trotsat snön och tagit sig ner till Östra Hamngatan. Storebror passade på att försöka fånga lite snöflingor i handen i väntan på att ridån skulle gå upp.

nk-28

Och tolkningen av de klassiska julscenerna i Fanny och Alexander var faktiskt riktigt fint gjord! Om du bor i Göteborg eller har vägarna förbi stan innan julafton så rekommenderar jag verkligen att ta en sväng till NK-huset. Om man går in på Nordiska Kompaniet så kan dessutom barnen få träffa tomten. (lördagar och söndagar fram till den 10 december och sedan varje dag fram till den 23 december).

nk-27

När vi kände att det började bli lite väl kallt för oss så sa vi hejdå till Emma och Ellie som stod närmast. Det var lite svårt att ta sig fram i fokmassan så de andra vi kände fick vi vinka till på håll.

Nu ville vi hem till värmen och jag måste erkänna att jag kände ett ganska stort sug efter att starta julpyntandet där hemma!

nk-40

Barnen ville mest vara med och se vad som fanns i påsen från Nordiska Kompaniet som vi fick med oss hem. Och kanske att jag var lite nyfiken jag också…

nk-33

Det fanns ett julkaffe som jag tror att jag sparar fram till julhelgen. I paketet fanns också ett te som luktade helt underbart. Det måste jag provsmaka väldigt snart! En fin burk att ha kaffe, te eller något annat bra fick jag också.

nk-37

nk-36

nk-39

Ett stort tack till Malin som bjöd med mig till denna fantastiska förmiddag på NK!

 

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

After work med Influencers of Sweden 

Skrivet den 12 december, 2017

Presenter från eventet Babykväll

Skrivet den 16 oktober, 2016

Snökaos igår

Skrivet den 20 januari, 2016

Föregående inläggFika och fotografering
Nästa inläggNy bloggdesign

5 Kommentarer

 1. Ny bloggdesign | Mitt liv som tvåbarnsmamma | JennyJenny.se
  11 månader ago

  […] upp till strålande sol och snö på marken här hemma i Vasastan. Julstämningen som vi fick på eventet igår sitter därför i även idag! Hoppas att ni har haft en riktigt bra helg och är laddade inför en […]

  Reply
 2. NK:s julskyltning 2017 -hyllning till en legend! - CITYCATWALK
  11 månader ago

  […] träffade mina fina vänner Emma och Jenny som båda hade med sig sina söner i ”Stampes” ålder och Malin som var där med sina […]

  Reply
 3. Jessica
  11 månader ago

  Åh så mysigt!! Fick julstämning bara av att titta på dina fina foton 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   11 månader ago

   Vad bra! Svårt att förmedla stämningen så där men det blev ju extra mycket känsla när det helt plötsligt började snöa 😉 Ligger faktiskt kvar lite vitt på marken här.

   Reply
 4. Jessica
  11 månader ago

  Den första snön är alltid mysig tycker jag. Vi fick lite imorse, men tyvärr ligger den inte kvar längre.

  Reply

Kommentera