i Vardag

Bloggevent i söndags

Barnen har inte riktigt velat att jag ska sitta vid datorn de senaste dagarna och då får man lyssna på det men nu är det äntligen dags att berätta om vad jag och lilla J gjorde i söndags eftermiddag. Vi hade lyxen att bli inbjudna av Johanna till hennes bloggevent i samarbete med freshnails™. Vi åkte ut till Hisingen och blev mötta av massor av härliga nya och gamla bekanta, god mat och intressanta föreläsningar, allt under temat ”Må bra under hösten”.

1120201

Det var första gången som jag träffade Johanna och det var verkligen en superengagerad och driven tjej! Hon hade fixat så fint med eventet och jag måste bara tipsa om att kolla in på hennes blogg (speciellt om du bloggar själv då där finns massor av bra tips att ta del av). Det fanns mycket tid till mingel under kvällen men tyvärr hann jag inte prata med alla. När man väl började prata med någon så var det så trevligt att man inte riktigt ville avbryta och gå vidare. Men en liten stund hann jag ialla fall få med Johanna och det är jag glad för. Hennes energi smittade av sig!

1120192

Direkt när vi kom så välkomnades vi med alkoholfritt bubbel och sedan fick vi sätta oss och lyssna på intressanta föreläsare. Rena drömmen för en föräldraledig tvåbarnsmamma att bli bortskämd så här! Den första som pratade var Sofia som har företaget Textur. Hon tipsade om hur man kan skriva bättre inlägg till bloggen och det är alltid bra att få se sin blogg med nya ögon för att se hur den är skriven och om jag själv skulle vilja läsa den. Jag hade gärna hört henne prata mer ingående om ämnet men tiden var ju begränsad.

1120132

Nästa person som pratade var Mikaela. Hon berättade om en riktig utmaning som hon hade genomfört där hon skulle springa 30 mil på 15 dagar i Österike och dessutom bestiga landets högsta berg. Ensam! Hon berättade om vad som motiverade henne under själva resan, men också under all förberedelsetid, och även om jag aldrig kommer springa något långlopp eller bestiga något berg så kan jag ändå ta till mig hennes berättelse och hur viktigt det är att veta varför man gör något och hitta sin egen drivkraft för att kunna nå dit.

Vi pausade lyssnandet för att äta gott och mingla runt med varandra. Jag pratade en del med Emma och Siranee som också hade sina små bebisar med sig. Bland de nya ansiktena hann jag prata med Maja, Mia, Petra och My. Så kul att alla hade helt olika inriktningar på sina bloggar och alla var jättetrevliga så titta gärna in till dem via länkarna. 

1120198

Under minglet så fick vi provsmaka på godis från Sara som ska vara både veganskt och fritt från konstiga tillsatser. Det var riktigt gott godis och om man  dessutom kan äta det utan att oroa sig för vad det innehåller så håller jag alla tummar för att det snart kommer ut till försäljning!

Efter minglet kom läkaren Mikael som gav oss sina bästa tips för att hålla sig frisk under framförallt hösten och vintern;

1120174

 • Eftersom vi bor i ett land där det inte blir mycket solljus den kommande perioden så behöver vi ofta fylla på med extra D-vitamin. Det behövs bland annat för att stärka immunförsvaret!
 • Tvätta händerna ofta och speciellt när man kommer hem. Vi rör vid mer än vi tror under en dag.
 • Använd handsprit  till händerna men även på mobilen. Undersökningar har till exempel visat att på 70% av alla mobiler finns det tarmbakterier :/
 • Ät en varierad kost och fyll eventuellt på med multivitamintabletter.

Eftermiddagen avslutades med att vi fick varsitt exemplar av en helt ny produkt i Sverige. Hela eventet var ju i samarbete med freshnails™ och det var från dem vi fick en smart grej som rengör både synligt och osynligt smuts under naglarna. Det är ju en hel del bakterier som samlas där under även om man är noga med att tvätta sina händer och när man dessutom, som jag, använder fingrar för att mata och pilla på en bebis så känns det ju mycket bättre när man vet att man är helt ren. Själva produkten har en vanlig nagelpetare men också en del där det kommer ut 6 olika ämnen, alkohol och oljor, som både vårdar och tar bort så gott som alla dåliga bakterier.

Mikaela berättade om företaget och visade oss hur vi ska använda produkten för att få bästa resultat och Emma testade direkt.

Stort tack till Johanna, EnklaKnep, och freshnails™ för en riktigt trevlig eftermiddag och även ett stort tack till alla bloggare som gjorde det hela extra fint!

 

 

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Frukost på Big Baby

Skrivet den 22 februari, 2018

pyjamasparty på sovkoncept

Pyjamasparty på Sovkoncept

Skrivet den 24 oktober, 2019

Binda blombuketter

Binda blombuketter

Skrivet den 11 juli, 2020

Föregående inläggLördagen i bilder 
Nästa inlägg6-månaderskontroll på BVC 

6 Kommentarer

 1. Evanessé
  5 år ago

  Det lät som en perfekt dag! Och du återberättade det så bra 🙂

  Ja det med bakterier på mobilen, usch! Den torkar jag av ofta, likaså dörrhantaget hemma. Ja lite allt möjligt, haha.

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Tack!
   Ja, det med mobiler har man ju hört och även nycklar spritar jag ibland.

   Reply
 2. Mia
  5 år ago

  Jättefina bilder ju 🙂 Så kul att träffa dig där i vimlet. Hoppas det blir fler tillfällen! Ha en fin fredag Jenny 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Men tack, vad snällt! Hoppas verkligen vi ses igen 🙂 ha det jättebra du med!

   Reply
 3. Sara
  5 år ago

  Jättekul att träffa dig Jenny! Så roligt att höra att du uppskattar mitt godis, ska se till att du får provsmaka mer lite längre fram 🙂
  Kram!

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Åh, det ser jag verkligen fram emot! Godis är alltid bra och är det dessutom lite ”snällare” så är det toppen!
   Kram

   Reply

Kommentera