i Vardag

Snöig helg i Göteborg

Snöig helg i Göteborg

Det har varit en snöig helg i Göteborg. Redan i lördags vaknade vi upp till ett vitt snölandskap utanför fönsterrutorna. Vi tog oss ut och åt frukost men det var bitande kallt i luften. Efter vårt café-besök gick vi därför raka vägen hem igen. Vi tillbringade resten av dagen hemma och pysslade med lite olika saker som behövde göras.

Snöig helg i Göteborg

Snön fortsatte att falla och på söndagsmorgonen så var det ett tjockt snötäcket plats. Efter en frukost hemma så drog vi på oss termobyxor och alla andra kläder som behövdes för att trotsa kylan där ute. Vi satte kurs mot Vasaparken. Barnvagnen lämnades hemma och istället drog vi barnen efter oss i varsin pulka. Storebror tyckte att det var häftigt att åka pulka på Göteborgs trottoarer.

Snöig helg i Göteborg

När vi kom till backarna i Vasaparken så tog det inte många sekunder innan Storebror träffade en kompis från sin förskola. De åkte i hög fart nedför backen och hade kul en lång stund. Lillasyster däremot var inte alls sugen på någon pulka-åkning. Hon ville göra det som hon brukar göra i Vasaparken; gunga, klättra och åka rutchkana på de små statyerna. Trots mycket lockande så vägrade hon att åka i någon backe.

Snöig helg i Göteborg

Snöig helg i Göteborg

Snöig helg i Göteborg

Snöig helg i Göteborg

Men att bygga snöslott var tydligen kul. Eller sandslott som Lillasyster kallade dem. Tyvärr var det ingen kramsnö så vi kunde inte få ihop någon snögubbe. Vi lyckades i alla fall hitta en mini-snögubbe, med morotsnäsa och allt, som någon annan byggt.

Snöig helg i Göteborg

Snöig helg i Göteborg

Snöig helg i Göteborg

 

Värmande choklad och fika

När Storebrors kompis hade gått hem, snöslott var byggda och Storebror sprungit uppför backar så att benen blivit trötta så drog vi vidare med pulkorna mot något café i närheten. Vi var framförallt ute efter varm choklad till barnen och kaffe till oss vuxna. Vi lyckade hitta ett ställe som hade allt och kunde värma oss en stund innan vi vände hemåt på de snöiga gatorna.

Snöig helg i Göteborg

Snöig helg i Göteborg

 

 

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Utflykt till Trädgårdsföreningen

Utflykt till Trädgårdsföreningen

Skrivet den 4 mars, 2017

Lunch och Kulturkalas på en torsdag

Skrivet den 17 augusti, 2017

En lördag i maj

Skrivet den 27 maj, 2017

Föregående inläggNyttig chokladmilkshake
Nästa inläggSelma Lagerlöf hotell

3 Kommentarer

 1. Jessica
  5 år ago

  Så mysigt att det kom lite snö till slut även på våra breddgrader. Idag har dock allt smält bort här i Helsingborg. Så det gäller ju att passa på när tillfälle ges.

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Ja, lite snö vill man ju ändå ha på vintern. Jag trodde det skulle töa bort här med men sen snöade det resten av dagen så vi har faktiskt nästan en decimeter!

   Reply
 2. Jessica
  5 år ago

  Åh så härligt!!

  Reply

Kommentera