i Recept och mat, Tips, Vardag

Nyttig chokladmilkshake

Nyttig chokladmilkshake

Ibland vill man göra något extra gott till mellanmål när man är hemma. I fredags, när jag var föräldraledig,  testade jag att göra en nyttig chokladmilkshake till mig och barnen och den blev faktiskt omtyckt av oss alla! Så här kommer ett tips med ett enkelt recept! Den var perfekt för att ge lite extra energi på eftermiddagen. Dessutom tyckte barnen att det var kul med ett mellanmål som smakade choklad och påminde lite om glass.

Den här milkshaken är gjord på ostötad mandelmjölk och det är en av sakerna som gör den extra nyttig. Just mandlar innehåller väldigt många olika näringsämnen. De är rika på bland annat protein, nyttiga fettsyror, e-vitamin och kalcium.Tyvärr innehåller den köpta mandelmjölken till största del vatten. Om man vill göra egen mandelmjölk så är det inte jättesvårt. Här finns ett recept som ett exempel. Förutom att man får i sig en större del av nyttigheter än om man köper den färdiga sorten så är det dessutom mycket billigare!

Jag hade faktiskt förberett mig innan genom att frysa in några bananer. Förutom den ingrediensen så går det här mellanmålet väldigt fort att blanda ihop i mixern. Att ha skivade bananer i frysen är föresten något som man alltid borde ha. De är goda i smoothies eller banan-glass till exempel. Men det är också ett perfekt sätt att ta hand om de där bananerna som börjar bli bruna och tråkiga. De är då som sötast och genom att lägga dem i frysen så kommer de inte att ruttna mera. Bra för både plånbok och miljö att slippa slänga dem!

Recept på  nyttig chokladmilkshake

Nyttig chokladmilkshake

Du behöver de här sakerna till en nyttig chokladmilkshake:

  • 2,5 dl osötad mandelmjölk
  • 1 matsked kakao
  • 1 matsked vaniljpulver
  • 1 frusen banan
  • ca 10 isbitar

Gör så här:

Häll ned alla ingredienserna i mixern. Mixa tills det är en bra konstens. Klart!

Så enkelt och så gott!

Nyttig chokladmilkshake

Nyttig chokladmilkshake

Nyttig chokladmilkshake

 

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggPulkabacke i Sälen
Nästa inläggSnöig helg i Göteborg

Bli först att kommentera!

Kommentera