i Vardag

Första helgen i september

Första helgen i september har precis passerat. Lagom till helgen så kom solen och värmen tillbaka och det har vi varit så glada för. Jag tänkte bjuda på en liten inblick i vad vi har haft för oss så här kommer lite text och bilder från vår helg!

första helgen i september

Lördag och Pokémon Go

Lördagen ägnade vi oss åt Pokémon-jakt. Vi har nämligen fallit tillbaka i att spela Pokémon Go. Senast vi gjorde det var för två år sedan när spelet var nytt och nu under slutet av sommaren så återupptäckte vi spelet igen.(Vad små barnen var för två år sedan förresten!) Det är så kul och det har blivit många och långa promenader för att leta Pokémons runt om i Göteborg.

Vi brukar ju ändå promenera mycket på helgerna men nu har vi ett roligt syfte med att gå runt. Storebror brukar få låna våra telefoner och har blivit väldigt duktig på spelet. Vi har lite blandade känslor inför att gå runt med telefonerna. En och annan tittar nog lite snett på oss där vi kommer med näsan i mobilerna. Samtidigt så är det ett spel som fungerar bäst under sommaren så jag tror att vi spelar intensivt nu någon dag i veckan och sedan under den mörka och kalla perioden av året så kommer spelet att få pausas.

Söndag den första helgen i september

På söndagen så jobbade T så då hade jag och barnen en lugn dag hemma. Vi tog med en matta ut till gården. Den behövde verkligen bli av med damm. Barnen tyckte det var så kul att få slå på mattan. Jag vet att man egentligen inte ska använda en mattpiska på knutna mattor men jag tror faktiskt inte att barnens slag var så farliga. När de kände sig färdiga så tog jag över och skakade den så mycket jag orkade. Medan den sedan hängde på vädring så lekte vi runt på vår fina innergård.

första helgen i september

första helgen i september

Jag har sagt det så många gånger men det tål att upprepas. Jag är så glad att vi har gården med allt utrymme. Just i söndags var det inga grannbarn ute men vi roade oss bra ändå.

första helgen i september

Barnen ville spela fotboll så det ägnade vi en stund åt. Så skönt att kunna vara ute utan jacka igen!

första helgen i september

första helgen i september

första helgen i september

Sedan blev det lite upptäcktsfärd bland alla buskar och träd. Pokémon-temat fortsatte från lördagen för Storebror lekte Pokémon-tränare som jagade olika fynd. Jag och Lillasyster fick vara Pokémons som han smög runt efter.

första helgen i september

första helgen i september

När vi hade lekt klart på gården och mattan blivit lite renare så åkte vi upp till lägenheten. Jag fixade lite lunch till oss och sedan fortsatte lekandes inomhus. Jag passade på att plocka iordning bland alla leksaker och dammsög sedan golvet.

Redo för en ny vecka

Det är så skönt när lägenheten är ren och man är redo för den nya veckan. Tre tvättmaskiner och en diskmaskin kördes också så det kändes som att jag fick mycket gjort trots att vi tog del väldigt lugnt hela dagen. Innan middagen tog barnen och jag ett bad och efter att vi ätit upp tog jag fram en nybakad äppelkaka till efterrätt.

Barnen somnade snabbt efter en fin helg och några timmar senare somnade även vi vuxna. Det här var lite från den första helgen i september. Hoppas att ni också haft en riktigt bra helg!

första helgen i september

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

bilder från skogen

Bilder från skogen

Skrivet den 23 april, 2019

Bilder från helgen

Skrivet den 17 januari, 2018

Helgen som gick

Skrivet den 24 juli, 2017

Föregående inläggMina mest lästa blogginlägg
Nästa inläggBörja ett nytt jobb

2 Kommentarer

 1. Jessica
  4 år ago

  Låter som en väldigt härlig och mysig helg. Vi har också fått lite sommarvärme tillbaka här i Helsingborg. Har kunnat sitta ute på balkongen på kvällarna till och med. Det är nästan så man njuter mer nu än i somras. Det är väl för att man vet att det snart är slut antar jag. Ha en fin vecka!!

  Reply
  1. JennyJenny
   4 år ago

   Ja, nu har man ju haft lite annat väder så man blir ju glad när man kan sitta ute igen. Och som du säger vet man ju att hösten snart är här på riktigt.

   Reply

Kommentera