i Vardag

Träffa tomten på NK

Träffa tomten på NK

Söndagsmorgonen började med god frukost och att barnen fick träffa tomten på NK. För andra året i rad var vi inbjudna för att vara med när årets julskyltning i NK:s stora skyltfönster skulle avtäckas. En fin tradition på självaste julskyltnings-söndagen! Det känns så mysigt att få lite julkänsla i gråa november och att bli påmind om att det snart är dags att ta fram julpyntet även hemma hos oss. Så här kommer ett inlägg fyllt med massor av bilder från vår juliga morgon som en försmak på det som snart är här!

Träffa tomten på NK

Tidigt på söndagsmorgonen, innan NK slog upp portarna på riktigt, fick vi smyga ner på bottenplan i det stora varuhuset. Där nere har man jobbat i över två år för att få fram de gamla kulturminnesmärkta valven från 1700-talet. Det blev verkligen en vacker miljö och just där under valven ska Swedish Taste driva restaurang. Vi fick provsmaka deras allra första frukost. Det fanns så mycket gott på buffé-bordet. Varm äppelmust med kanel, små smörgåsar med färskost och avokado och de knapriga mini-tacosen med kallrökt lax i… så goda! Barnen gillade mest pepparkakorna,  lussebullarna och smoothisarna!

Träffa tomten på NKFotograf: Rebecka Bjurmell

Träffa tomten på NK

Träffa tomten på NK

Medan vi åt av den goda maten så kunde barnen roa sig med att skriva och rita önskelistor. För efter maten skulle ett speciellt besök komma förbi varuhuset.

Träffa tomten på NKFotograf: Rebecka Bjurmell

Jag hann prata lite med Ellie och hennes fina familj. Alltid så kul att träffa på henne och det är bara synd att det inte sker oftare.

Träffa tomten på NKFotograf: Rebecka Bjurmell

Det var också väldigt kul att träffa på Tanja igen för det var verkligen länge sedan sist!

Storebror fick träffa Tomten på NK

Träffa tomten på NKFotograf: Rebecka Bjurmell

Och sedan plötsligt så kom han. Morgonens hedersgäst; Tomten! Storebror var först fram med att lämna sin önskelista. Han har väntat och längtat efter julafton ganska länge redan så det var ingen tvekan över vad som skulle stå på hans lista. Nu har tomten också fått den så vi får väl se hur många önskningar som blir uppfyllda.

Träffa tomten på NK

Lillasyster var lite mer försiktigt inställd till tomten. Hon ville inte lämna över de listor som hon ritat till någon skäggig äldre man. Inte heller ville hon hälsa på honom. Hon satt nöjt kvar bredvid mig istället. Den här tomten hade ju inte heller med sig några paket så förhoppningsvis är tomten på julafton mer intressant.

Träffa tomten på NKFotograf: Rebecka Bjurmell

Träffa tomten på NK

Årets julskyltning

När vi ätit klart från den goda frukostbuffén och tomten lämnat varuhuset var det dags för oss att klä på oss jackor och vantar igen. Det var nämligen dags att gå ut för att äntligen få se årets julskyltning! Just julskyltningen på NK-huset är ju speciell för den har ju ett speciellt tema varje år och är uppbyggd med både rörliga figurer och musik. Jag och barnen brukar gå förbi flera gånger varje år för att titta noga på alla små detaljer i skyltfönstren.

Träffa tomten på NK

I år är det lite extra magiskt och spännande. NK har nämligen tagit fram en app med AR som gör att julskyltningen kommer ännu mera till liv. Genom att scanna QR-koder inne i appen så kan man få se alla möjliga spännande figurer. Och det är inte bara i skyltfönstren som det sker spännande saker. På utvalda platser inne i varuhuset finns fler QR-koder som man kan leta upp och scanna för att se vad som händer.

Efter att vi fått titta på skyltningen så anlände tomten i sin hästdragna vagn. Vi vinkade lite till honom igen och värmde oss med lite glögg i den kyliga luften. När barnen ätit upp sina pepparkakor promenerade vi genom staden hem till värmen i vår lägenhet.

Träffa tomten på NK

En tidig julklapp från NK

Träffa tomten på NKFotograf: Rebecka Bjurmell

Hemma så tittade jag ned i den fina påsen som vi fick med oss hem från frukosten på NK. Den var verkligen fylld med så många fina och goda saker.

Träffa tomten på NK

Jag kommer nog inte kunna spara det här till jul utan det får förgylla adventsmyset! Ett tänt ljus som luktar fantastiskt, en god kopp te och små godsaker att äta! Perfekt kommande kvällar när barnen somnat.

Träffa tomten på NK

 

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Binda blombuketter

Binda blombuketter

Skrivet den 11 juli, 2020

Smoothie med mango

Skrivet den 6 januari, 2018

trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen – Bilder från sommaren

Skrivet den 16 november, 2020

Föregående inläggHur man torkar hortensia
Nästa inläggUtbildning i Stockholm

2 Kommentarer

 1. Jessica
  6 år ago

  Män med skägg kan ju barn vara lite skeptiska till 😉 Det går säkert bättre på julafton när det finns ”mutor” med i bilden.
  Jättefina foton 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Haha. Ja, jag tror det också 😂Tack så mycket! ❤️

   Reply

Kommentera