i Mammaliv

Sommarlov i Göteborg

sommarlov i göteborg

Jag har ju visat en hel del bilder från Blekinge men vi har ju faktiskt haft sommarlov i Göteborg också. Här kommer därför ett inlägg från en helt vanlig sommarlovsdag som vi hade här i storstan. Vi är ju bortskämda med att ha allt på gångavstånd så när jag eller barnen blir rastlösa är det bara att ta på sig skorna och gå ut på stan.

sommarlov i göteborg

Just den här dagen hade vi inget mål med vår promenad så vi styrde vagnen mot Avenyn. Båda barnen gillar att gå men vagnen får ändå hänga med eftersom tröttheten kan komma fort och jag kan inte bära dem bägge två. Avenyn är en bra gata för dem att gå själva på då trottoarerna är breda och de därför inte går alltför nära bilar, bussar och spårvagnar.

sommarlov i göteborg

sommarlov i göteborg

Vi tog en liten vilopaus på ett café. Is-matcha latte till mamman och ekologiska bananer till barnen. Alla nöjda och glada. Vi passade på att prata om vad barnen ville hitta på sedan. Storebror kände igen sig på gatan och sa att det var länge sedan vi var på Biblioteket. Och det hade han ju rätt i. Den här fina sommaren har vi ju inte direkt behövt leta sysselsättning inomhus! Vi promenerade alltså längs med hela Avenyn för att komma till stadsbiblioteket och där var inte alls mycket folk.

Stadsbiblioteket i Göteborg

Storebror hittade direkt böcker om dinosaurier som han ville att jag skulle läsa för honom. Lillasyster lekte under tiden på det mjuka golvet som finns på den fina barnavdelningen. När böckerna var utlästa så gick vi till det stora pysselbordet. Där finns massor av papper, saxar, lim och pennor så barnen (och jag) kunde var lite kreativa tills det var dags för nått nytt igen. Tålamodet och uthålligheten för en tvååring och en fyraåring är ju inte särskilt långt. Speciellt inte när det finns massor av saker runt omkring som lockar. Vi gick runt på den stora barnavdelningen och barnen hittade olika saker att leka med hela tiden.

sommarlov i göteborg

sommarlov i göteborg

sommarlov i göteborg

sommarlov i göteborg

sommarlov i göteborg

Efter en stund hörde en kompis av sig och hon var på stan med sin fyraårige son. De mötte upp med oss så barnen fick en lekkamrat till att ha kul med. Efter flera timmars lek kurrade magarna och pappa T hade hunnit sluta jobbet. Han hämtade upp oss utanför biblioteket och vi kunde avsluta dagen med middag hemma och en stund framför Tv:n innan det var dags att sova. Det här var en av dagarna från vårt sommarlov i Göteborg. Ofta krävs det inte speciellt mycket för att det ska bli en rolig dag för både stora och små.

Stadsbiblioteket har jag med i mitt inlägg över utflyktstips i Göteborg. Det är verkligen så mycket mer än ett vanligt bibliotek så det fungerar väldigt bra att fördriva flera timmar där. Och vill du ha fler tips på vad man kan göra i Göteborg så klicka gärna på länken! (Och fyll gärna på i kommentarerna om jag missat nått bra utflyktstips!).

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

höst I göteborg

Höst i Göteborg

Skrivet den 30 september, 2018

Trasig hiss och fotografering 

Skrivet den 30 juli, 2016

Tvättberget

Skrivet den 15 september, 2016

Föregående inläggGrillning i byn
Nästa inläggGrannen på landet

Bli först att kommentera!

Kommentera