i Mammaliv, Vardag

J 10 veckor


Lilla J är redan 10 veckor gammal. Hon sover fortfarande väldigt mycket. Hela nätterna från 22-23 till 7-tiden då vi går upp med K. Hon vaknar ca 3 gånger för att äta däremellan men somnar snabbt om. 

Hon har börjat ha lite längre vakenstunder; en på förmiddagen och sedan en eller två under eftermiddag och kväll. På kvällarna har hon haft svårt att komma till ro och några kvällar har hon gråtit när hon inte kunnat somna men annars är hon glad och nöjd för det mesta. Hon ler väldigt mycket nu! 

Hon sitter en stund i babysittern när jag lagar mat och det funkar bra för det mesta. Om det tar för lång tid protesterar hon och vill ha sällskap men några gånger har hon somnat till i den. 

J har börjat reagera på ljud nu senaste veckan. Tidigare har hon inte brytt sig men nu kan hon vakna till av höga ljud och när hon är vaken vände r hon sig ibland mot ljud.

Hon har hittat sina händer också. Vi har försökt att få henne att ta napp men den funkar bara ibland. De senaste dagarna har hon suttit på sina händer så hon letar nog efter sin tumme. 

Om vi håller i henne så stödjer hon på sina ben och rör dem som för att gå. Läste i anteckningar från när K var i samma ålder att han kunde det också. Och precis som K har hon börjat ta tag i leksaker (och mitt hår) och kan hålla fast en stund. 

Läste att K började skratta med ljud när han var 11 veckor. Ska bli spännande att se om J gör det också. Än så länge ler hon stort med öppen mun men utan att det kommer något skrattljud. Däremot gör hon andra ljud till oss och till leksaker.  

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Godmorgon

Skrivet den 18 januari, 2017

Lillasyster 16 månader

Skrivet den 14 september, 2017

Hemma och pysslar 

Skrivet den 5 januari, 2017

Föregående inläggUtelek
Nästa inläggSolig fredag

Bli först att kommentera!

Kommentera