i Vardag

Grannen på landet

grannen på landet

Hemma hos mina föräldrar på landet har vi en granne som betyder väldigt mycket för mig. Jag försöker hinna med minst ett besök hos grannen på landet varje gång vi är i Blekinge. I hennes trädgård har jag lekt så mycket som barn. Och inne i huset har jag tillbringat många dagar och även en del nätter när mina föräldrar behövt barnvakt. Hennes barnbarn tillbringade stora delar av sina sommarlov hos henne och de blev mina vänner. Regniga dagar satt vi på övervåningen och de äldre lärde oss yngre olika kortspel. På kvällarna bäddades sängarna fram och ibland kunde vi vara fyra-fem stycken som sov i samma rum. Jag minns att det var en så trygg känsla att somna medan min granne och hennes man satt och i sina fåtöljer och tittade på TV och småpratade.

grannen på landet

Vi hade dressyrtävlingar (med riktiga hästar) längst nere i hennes trädgård. Så kul för ett gäng tioåringar! Under de stora hasselbuskarna lekte vi att det var slott med olika rum.  Och när sommarsolen lyste som varmast sattes det upp lakan till skydd mot solen över trädgårdsmöblerna. Vi satt under dem och åt vaniljglass till de nystekta pannkakorna.

grannen på landet

Nu får mina barn följa med till hennes magiska trädgård och upptäcka allt spännande som finns. De tycker alltid det är roligt och vill aldrig gå därifrån. Och de får dessutom lära känna min granne. Grannen som känt mig sedan dagen jag föddes. Hon som grät av lycka när hon fick reda på att jag väntade barnen. Och varje födelsedag och jul får de kort från henne och en liten peng på samma sätt som hennes egna barnbarnsbarn. Så vi är nog mer som släkt än som före detta grannar egentligen.

grannen på landet

Här uppe i Göteborg bor ett av hennes barnbarn och hennes barnbarnsbarn är lika gammal som Storebror så vi träffas ibland så att de får leka tillsammans. Tiden och livet…

grannen på landet

grannen på landet

grannen på landet

grannen på landet

grannen på landet

grannen på landet

grannen på landet

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Sommar på landet

Sommar på landet

Skrivet den 24 juli, 2017

Höst på landet

Skrivet den 30 oktober, 2017

grillning i byn

Grillning i byn

Skrivet den 22 augusti, 2018

Föregående inläggSommarlov i Göteborg
Nästa inläggGod frukost hemma

3 Kommentarer

 1. Jessica
  6 år ago

  Livets cykler, många vägar korsas flera gånger, härligt att ni fortfarande har så fin kontakt <3

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Ja, så märkligt men ändå fint med hur livet formas. ❤️

   Reply
 2. Jessica
  6 år ago

  <3 <3 <3

  Reply

Kommentera