i Barnen, Mammaliv, Vardag

Höst på landet

En helg i Blekinge

Jag och barnen har precis fått uppleva lite höst på landet med sol och vackra färger. Igår kom jag och barnen hem från en helg hemma hos mina föräldrar på landet i Blekinge. Min man fick stanna hemma för att jobba i kapp en del efter vår semester i Sydkorea. Han behövde nog några dagar i lugn och ro där han kunde fokusera på jobbet och vi andra fick några dagar på landet och med barnens morföräldrar under tiden.

höst

Barnen fick lära sig att räfsa löv tillsammans med mormor och morfar. Vädret var ganska fint men det blåste riktigt kallt. Tur de jobbade hårt och höll sig varma! Den lilla gula räfsan som Lillasyster håller i på några av bilderna hade jag när jag var liten. Välanvänd men den håller ännu. Storebror skulle givetvis ha en stor räfsa men det gick ju bra det också.

autumn2017.jpg

autumn2017-5

När solen gick i moln och det blev för kallt för att stanna ute så fick barnen gå in och hjälpa till att baka årets första pepparkakor, leka med mina gamla leksaker (som är som nya för dem) och klappa på familjens katt så mycket hon tillät. Fördelen med att vara hos mormor och morfar på landet är att det alltid finns någonting att hitta på. Nackdelen är att det aldrig blir en lugn stund för mamman heller… Men det är det ändå värt när man ser hur glada barnen blir.

Soligt höstväder

I söndags, innan vi skulle ta tåget tillbaka till Göteborg, sken solen igen så vi passade på att gå ut för att barnen skulle få göra av med lite spring i benen innan flera timmar stillasittande på ett tåg.

autumn2017-11

Plötsligt kom en granne körande och sa att korna som betar på vår mark hade smitit bort till hans trädgård. Min pappa fick ringa kornas ägare och sedan gå och laga staketet och Storebror var inte sen att hänga med. Och där Storebror är där ska även Lillasyster vara med såklart!

autumn2017-17

autumn2017-16

Hoppas att ni haft en fin helg och är laddade inför en ny vecka. Ska ni hitta på något särskilt denna vecka då det väl är höstlov för skolbarnen?

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Skogspromenad

Skrivet den 21 mars, 2017

Bad i Alljungen

Bad i Alljungen

Skrivet den 26 oktober, 2019

höstmys

Höstmys

Skrivet den 17 november, 2020

Föregående inläggCOEX Aquarium
Nästa inläggHalloweenpumpor

5 Kommentarer

 1. Jessica
  6 år ago

  Så härliga bilder!! Blir riktigt glad att se alla fina höstfärger och solen 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Tack! Ja, när solen tittar fram är det riktigt fint 😊

   Reply
 2. Soon-Im Martinsson
  6 år ago

  Så fint det ser ut hos dina föräldrar, underbart för K&J att de kan springa fritt !!
  Saknar dom!!

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Ja, när solen tittar fram är det vackert på hösten. Men inte många grader varmt nu…

   Reply
 3. Halloweenpumpor | Mitt liv som tvåbarnsmamma | JennyJenny.se
  6 år ago

  […] När vi var i Blekinge nu i helgen fick i alla fall barnen vara med och skära ut stora Halloweenpumpor med sin mormor och morfar. Även de stora pumporna har de odlat själva på gården. […]

  Reply

Kommentera