i Mammaliv, Vardag

Tankar om Sydkorea

När Donald Trump stod i FN:s generalförsamling igår och höll sitt  tal där han sa att ”det finns inget annat val än att förgöra Nordkorea om hoten riktas mot USA eller våra allierade” ( GP 170919) så gjorde det faktiskt lite ont i magen.

Dels så känns det politiska läget i världen så spänt just nu. Det sitter män och styr över länder. Män som verkar långt ifrån vettiga och inom räckhåll har de knappar som kan avfyra vapen som om de används kommer att påverka mitt liv, mina barns liv, mina barnbarns liv och säkert längre än så…

Men en stor anledning till att det ilar till i magen är mycket mer egoistiska än så. Vår familj har nämligen en inbokad resa till Sydkorea. Resan är bokad sen lång, lång tid tillbaka och ska ske inom några veckor. Vi är tio personer som ska åka tillsammans, bo i ett hus i Seoul, uppleva massor med spännande saker och träffa släktingar som bor där.

Den senaste tiden har vi följt ambassadens rekommendationer noga och de uppdateras dagligen. Just nu kan man läsa att ”tonläget är högt, men sammantanget innebär den säkerhetspolitiska situationen att ambassadens bedömning om säkerhetsläget i Seoul är oförändrat”. Vår inställning är att vi åker så länge inte ambassaden går ut med information som avråder. Men varje ny nyhet om missiler som testats eller presidenters utspel som trappar upp tonläget känns ju inte direkt lugnande.

Men just nu så är planen att vi ska åka så nu är en guidebok över Seoul inhandlad och det är dags att planera packningen för en lång resa. Givetvis ser vi framemot resan och allt vi ska uppleva men vi håller samtidigt alla tummar för att det spända läget i världen ska lugna ner sig.

sydkorea-2

sydkorea-4

sydkorea-6

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Besök i palatset Gyengbokgung

Skrivet den 19 oktober, 2017

Påskäggsjakt

Skrivet den 2 maj, 2017

Gravid vecka 38

Skrivet den 24 april, 2016

Föregående inläggMorgonrutin och kaffe
Nästa inläggHemma

6 Kommentarer

 1. Jessica
  3 månader ago

  Förstår dina dubbla känslor i detta syrran. Det ilar i min mage flera gånger om dagen när jag tänker på det allt mer upptrappande läget i världen och i synnerhet i den delen av världen där du och din familj snart befinner er. Jag håller mina tummar stenhårt att dessa bedrövliga ”gubbar” ska ta sitt förnuft (om dom har ett uns av det) till fånga. Jag ber till och med en stilla bön (även om jag inte är troende) för er. Kram fina ni <3

  Reply
  1. JennyJenny
   3 månader ago

   Ja, det är dubbelt även om just Sydkorea inte känns som det oroligaste stället men sätter de igång så är det ju farligt i ett mycket större område.

   Reply
 2. Soon-Im Martinsson
  3 månader ago

  Vi är faktiskt 10st 😘
  Jag hoppas att allt blir lugnt och vi kommer iväg !!
  Mer spännande att se hur vi 8 vuxna och 2 små barn kommer att samsa om allt i 2 veckor 😘

  Reply
  1. JennyJenny
   3 månader ago

   Ja, 10 är vi ju 😉 Ja, tidsomställningen är också en spännande detalj. 😉 ska bli så kul att få se allt iallafall!

   Reply
 3. Jessica
  3 månader ago

  Hoppas allt går väl på alla plan ❤

  Reply
  1. JennyJenny
   3 månader ago

   Det hoppas jag med. Finns wifi i huset där vi ska bo så ska försöka uppdatera er 😉

   Reply

Kommentera