i Mammaliv, Vardag

Morgonrutin och kaffe

Morgonrutin

I vår familj så har vi en speciell morgonrutin som vi gör de flesta dagarna i veckan. Den fungerar bara på vardagarna nu när jag är föräldraledig annars är det så klart en morgonrutin för helgerna. Rutinen är i alla fall att familjen startar dagen tillsammans på något café med en kopp kaffe och lite småprat. Ibland är det bara jag, min man och barnen och andra gånger är vänner med.

Det är oftast en fin start på dagen tillsammans. Då kan vi sitta ner och gå igenom dagens planer. Vi stämmer av tider och datum med varandra och ibland bolla idéer inför framtiden. Jag skrev att det oftast är en fin start. Om jag ska vara helt ärlig så är det inte varje morgon som vi hinner prata så många meningar med varandra. Ibland är det istället att vi får turas om att dricka kaffet. Den som inte håller en varm kaffekopp håller koll på barn och försöker få dem att sitta någorlunda lugnt så att vi inte skrämmer bort andra café-besökare.

Men imorse hade vi i alla fall en lugn stund tillsammans. Även de där andra, lite rörigare, morgnarna så är det ändå värt att starta dagen med gott kaffe och familjen samlad. Har ni några morgonrutiner som är speciella för er?Morgonrutin

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Frukost med Läkarmissionen

Frukost med Läkarmissionen

Skrivet den 22 maj, 2017

Höstig måndag 

Skrivet den 24 oktober, 2016

Veckan så här långt

Skrivet den 16 december, 2015

Föregående inläggListan om mig
Nästa inläggTankar om Sydkorea

4 Kommentarer

 1. Jessica
  7 år ago

  En riktigt mysig morgonrutin ni har <3 Själv gör jag mitt goda kaffe själv hemma. Har köpt en kaffekvarn och maler mina bönor svarje morgon. Sen tänder jag ett ljus och sitter i lugn och ro och njuter i min ensamhet. Bästa stunden på dagen, vardag som helg. Fast på helgen blir stunden oftast längre och innehåller även frukost.

  Reply
  1. JennyJenny
   7 år ago

   Låter väldigt mysigt det också! T gillar ju inte bryggkaffe så kaffet ute är hans enda kopp under dagen 😉 Men bryggkaffe duger bra för mig de morgnar vi inte kan gå ut 🙂

   Reply
 2. Josefine Mellstål
  7 år ago

  Mysigt att starta dagarna på café 😘 Synd vårt närmsta ligger ca 3 km hemifrån 🤔😫 På vardagarna dricker jag två rejäla muggar kaffe hemma mellan kl 5-6.30, beroende på hur dags jag börjar jobba. Höst- vinter myser jag m tända ljus. Helgerna ser väldigt olika ut om morgnarna, men ofta blir det en del kaffe & bestyr innan det kommer ngn föda i magen, tyvärr.

  Reply
  1. JennyJenny
   7 år ago

   Ja, vi är så bortskämda här med att ha allt utanför dörren! Drack aldrig kaffe hemma innan men 3 år utan en hel natts sömn och två barn var det som fick mig att till och med börja dricka kaffe hemma på morgonen 😉

   Reply

Kommentera