i Mammaliv, Vardag

Listan om mig

Listan om mig jennyjenny

Här kommer en blogglista som handlar om mig. ”Listan om mig” är kanske mest tänkt  som en presentation för mina nya läsare men kanske finns det något nytt även för er som följt mig ett tag. Om det skulle vara någonting mer du funderar över som du inte hittar svar på så är det bara att ställa en fråga i kommentarsfältet så klart!

Listan om mig

Vad heter du och hur gammal är du? 

Jag heter Jenny (bloggnamnet borde ju avslöjat det redan) och jag är 33 år gammal.

Var bor du? 

Jag bor i en lägenhet i centrala Göteborg. Den är helt perfekt för oss nu när barnen är så små och jag  dessutom har varit föräldraledig. Man behöver bara ta hissen ner så har vi en stor, fin gård med sandlåda och massor med leksaker från alla barn som också bor här i huset. Går man sedan ut genom porten finns det affärer och caféer på nära gångavstånd. Och själva lägenheten är också lagom stor för oss och vi trivs helt enkelt väldigt bra.

Listan om mig jennyjenny

Hur ser din familj ut? 

Jag är gift med T sedan ett år tillbaka. vi firade nyligen vår första bröllopsdag och när vi gifte oss gjorde vi det samtidigt som vår dotter döptes och överraskade alla gästerna.

Vi har två barn. Storebror K föddes i juni 2014 och Lillasyster J föddes i maj 2016. Jag är just nu föräldraledig men Storebror går på förskola 15 timmar i veckan.

Barnens farföräldrar bor i Spanien och morföräldrarna bor på landet i Blekinge. Det blir en del resande för oss men det är samtidigt kul att barnen får uppleva så olika miljöer när vi hälsar på släkten.

Vad jobbar du med? 

Just nu är jag föräldraledig men innan dess (och ett litet tag mellan barnen) jobbade jag som behandlingsassistent med hemlösa. Jag är utbildad socionom. De senaste åren har jag också jobbat väldigt mycket fackligt för att försöka förbättra arbetsmiljön för mina kollegor i kommunen. Det har varit utvecklande och lärorikt på många sätt. Jag har hållt i massor av utbildningar, föreläst, ordnat event och åkt runt och besökt arbetsplatser i hela Göteborg bara för att ge lite exempel på vad som kan ingå i det fackliga jobbet.

Så vad jag jobbar med är alltid lite svårt att förklara och vad jag kommer jobba med efter föräldraledigheten är inte helt bestämt ännu. Ni får följa med helt enkelt så lär det visa sig!

Listan om mig jennyjenny

Berätta någonting som kanske inte alla vet om dig? 

Förutom de jobb som jag skrev om här ovan så äger jag skog nere i Blekinge som jag till största del sköter på distans. Jag har utbildat mig lite i skogsskötsel men den största hjälpen har jag av min pappa som bor kvar på gården och sköter det mesta på plats.

En annan sak som de flesta inte vet är att jag har jägarexamen och vapenlicens. Jag har aldrig jagat något djur men gick en kurs när jag var yngre tillsammans med min pappa. Jag har skjutit en del luftgevär och lerduvor som yngre.

Varför började du blogga? 

Jag har alltid tyckt om att skriva! När jag blev gravid med Lillasyster och därmed hade en föräldraledighet framför mig så tänkte jag att läget var rätt att starta en blogg. I början tänkte jag mest ha den som en ”dagbok” och samla minnen från min och barnens vardag. Det var i alla fall jätteroligt och jag upptäckte också hur kul det var att ta bilder till bloggen. Nu, ungefär två år senare, skriver jag inte bara för mig själv längre utan även för de läsare som finns här och vill följa med oss i vår vardag.

Vad är det roligaste med att ha en blogg?

Skriva och fotografera har jag ju redan nämnt och det är ju det absolut roligaste! Men det som faktiskt gör det ännu roligare är ju att ha läsare som man delar med sig till. När jag får kommentarer här eller träffar på människor som har läst min blogg känns det som en stor belöning för det jobb som jag lägger ner. Jag har också lärt känna människor genom bloggen som jag säkert inte hade träffat annars. Det ger verkligen mycket tillbaka!

Det var alla frågor i listan men kommentera gärna vidare om det är något mer du undrar över. Jag bli som sagt jätteglad när ni som läser här inne ger er till känna 🙂 

Listan om mig jennyjenny

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Svar på frågestunden jennyjenny

Svar på frågestunden

Skrivet den 27 februari, 2017

kaffe kallt

Mammor dricker alltid sitt kaffe kallt

Skrivet den 22 november, 2017

mina mest lästa blogginlägg

Mina mest lästa blogginlägg

Skrivet den 31 augusti, 2018

Föregående inläggEn lördag med loppis
Nästa inläggMorgonrutin och kaffe