i Barnen, Lillasyster - första året, Mammaliv, Vardag

Dop för J

I söndags var det dop för J. Vi hade det i Vasakyrkan i Göteborg och med samma präst som döpte K för två år sedan. Massor med släktingar och vänner var inbjudna och efter dopet skulle vi ha lite mat hemma hos oss. Jag har tyvärr inte hunnit få så många bilder från dopet ännu. 

Väderprognosen hade sagt att det skulle bli regn hela helgen men tvärtom så var det sommarvärme och solen strålade. Vi hade hjälp av båda våra familjer med att göra fint i lägenheten och att laga all mat. 

Dopet skulle börja halv två så strax före ett gick vi bort mot kyrkan för att möta upp gudföräldrar och säga hej till tidiga gäster. J passade på att sova lite inför sitt framträdande i kyrkan och hon vaknade lagom till när det var dags att gå fram till dopfunten. 

Mina systrar, som var två av totalt fyra gudföräldrar, hällde upp vattnet tillsammans. T:s vän och hans yngsta bror var de andra två. Vännen läste en bibeltext och J:s farbror höll henne efter att hon fått vattnet på huvudet. 

Sedan fick alla sätta sig i bänkarna och då började Mendelssons bröllopsmarsch spelas och jag och T vandrade fram till altaret. En överraskning för alla där! Vi passade på att gifta oss då de flesta av våra nära och kära fanns på plats. 


Vi firade J:s dop och vårt bröllop med mat och tårta på vår gård då det var alldeles för varmt och trångt uppe i vår lägenhet. När alla gäster gått öppnade vi J:s presenter och vilade en liten stund. Sedan lämnade vi barnen hemma hos mor- och farföräldrar för att bli bjudna på bubbel av vänner på Bar Himmel och sedan en drink på ett annat ställe innan vi vandrade hem efter en jättefin dag! 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Doppresenter

Skrivet den 8 september, 2016

Första bröllopsdagen

Skrivet den 5 september, 2017

Föregående inläggJ fyra månader
Nästa inläggDoppresenter

Bli först att kommentera!

Kommentera