i Mammaliv, Vardag

Vardagslivet

Vardagsrutinerna går snabbt att komma in i och även om det först kändes tomt och tyst hemma igår när Storebror var på förskolan så sprang timmarna iväg. Att Lillasyster var ensam hemma med mig var tydligen ingen garanti för ostörd dagsvila för henne. Hon somnade hos mig först på förmiddagen men efter ca 20 minuter ringde min mamma och sedan var hon vaken. När hon sen slumrade till efter lunch så ringde en telefonförsäljare. Tyckte inte om dessa ringade försäljare innan men nu efter barnen så har irritationen ökat för de lyckas i 9 fall av 10 pricka in att ringa antingen när barnen sover på dagen eller håller på att nattas.


Jag passade iallafall på att få lite handling gjord medan K var på förskolan. Det var bara lite smågrejer som jag glömt på måndagens storhandling (ska verkligen försöka storhandla en gång i veckan så att varje-dag-handlingen minskar. Det blir alltid massa onödigt som man köper och så tar det onödigt mycket tid.) Lyxade även till det med att köpa en sallad så jag slapp laga lunch!

När Storebror var hämtad och fått leka en liten stund på gården så gick vi i för mellanmål och sedan var Lillasyster i stort behov av ett bad. Givetvis ville Storebror också bada så det fick han. Och sedan var  lilla J trött och jag lyckades få henne att somna i spjälsängen!!

Så vi kunde ägna oss åt att vika den rena tvätten, sätta på en ny maskin (en evig loop när man har barn…), köra städracet av all förrymda leksaker och sedan landa några minuter i soffan med kaffe för mig och lite IPad för K. När Lillasyster vaknat blev det middagslagning.

Idag har det inte alls blivit så mycket gjort. Jag hade ett möte på jobbet medan K var på förskolan och sedan vi kom hem har det bara blivit lite mellanmål och dammsugning gjord. Middagen återstår att göra lite senare men för övrigt blir det nog en lugn onsdag.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Lördagen i bilder 

Skrivet den 30 oktober, 2016

Lista

Skrivet den 4 november, 2015

Tvättberget

Skrivet den 15 september, 2016

Föregående inläggTvätta utan sköljmedel 
Nästa inläggBarnrumsfixande och lite annat

Bli först att kommentera!

Kommentera