i Barnen, Mammaliv, Vardag

Halloweenpumpor

halloweenpumpor

Happy Halloween

Idag, på tisdagen den 31 oktober, så är det Halloween. De flesta väntar dock till på fredag innan de går på ”bus eller godis”. Alla Helgons afton är i alla fall på lördag och det är då man brukar göra fint vid gravarna och tända ljus (och då ska man alltså inte klä ut sig och går runt och knacka dörr för att få godis).

Idag hade Storebror lite firande på sin förskola med utklädning för de som ville, ansiktsmålning och sedan disco med popcorn och saft. Det där med popcorn och saft var det första han berättade om när jag hämtade honom! De hade också sett på ”bio”; en film om spöket Laban, och sedan haft teater med Pomperipossa. Mycket firande på en dag!

Halloweenpumpor

Har ni pyntat någonting hemma inför Halloween? Här hemma har vi nästan ingenting faktiskt. Det enda är ett ljus i form av en Halloweenpumpa och några riktiga minipumpor som mina föräldrar odlat på landet.  Jag tror våra barn än så länge är lite för små för att uppskatta sådant till denna helgen men nästa år kanske Storebror är lagom stor för att vara med att pyssla lite mer.

halloweenpumpor

När vi var i Blekinge nu i helgen fick i alla fall barnen vara med och skära ut stora Halloweenpumpor med sin mormor och morfar. Även de stora pumporna har de odlat själva på gården.

halloweenpumpor

Storebror tyckte att det var väldigt roligt att vara med och gröpa ur pumporna medan mormor och morfar fick stå för skärandet (och sågandet). Han bestämde i alla fall att det skulle vara en pumpa för honom, en för Lillasyster, en för mig och en för mormor (hans är den gröna). Sedan fick han såklart vara med och tända dem när det blev mörkt på kvällen. Kan säga att han kollade många gånger i fönstret för att se om de fina halloweenpumporna höll sig lysande!

halloweenpumpor

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

En lugn måndag 

Skrivet den 17 oktober, 2016

lillasyster två år

Lillasyster två år

Skrivet den 25 oktober, 2018

J två månader

Skrivet den 5 juli, 2016

Föregående inläggHöst på landet
Nästa inläggAtt ställa alarm på sin mobil

4 Kommentarer

 1. Jessica
  6 år ago

  Sååå mysigt och vackert med pumpor med ljus i 🙂 Blir lite sugen på att tillverka en. Men har några små hemma från Figgamåla som pryder köksbordet!!

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Ja, det är ju en hel del jobb att skära ut de där halloweenpumporna! 😉 Vi nöjer oss med de små figgamålapumporna här hemma 🙂

   Reply
 2. Jessica
  6 år ago

  Det är fint med dom små också. Blir tjusigt att dekorera en dukning med dom och lite färgglada höstlöv. Tänkte göra det på lördag då jag ska ha en väninna på lunch 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Ja, blir mer fint höstigt än Halloweenigt 😉

   Reply

Kommentera