i Barnen, Mammaliv, Storebror - tre år, Vardag

En treårings höstfunderingar

Storebror är snart 3,5 år och jag blir ibland (typ varje dag…) överraskad över hur mycket han kan och allt han redan förstår. Som häromdagen när han byggde med lego och gjorde avancerade byggen som han sedan förklarade var en lyftkran och en gaffeltruck. Och de faktiskt såg ut som sådana! Nyss lärde han ju sig hur man sätter ihop två legobitar med varandra…

Imorse när vi gick till förskolan pekade han på löven på marken och de färgglada löven på träden. Han frågade varför de trillar och jag svarade att alla löv trillar på hösten men att nya växer ut när det blir vår. Då frågade han hur det går till när de ändrar färg och jag berättade så enkelt jag kunde om klorofyll som dras tillbaka in i trädet så att det inte ska frysa sönder på vintern (inte så enkelt att berätta på en treårings nivå när man knappt förstår det själv).

Storebror nickade och undrade sedan hur jag hade kunnat lära mig så mycket på min förskola. Jag sa att jag gått många år i skolan och att han snart skulle lära sig allt sånt. ”Berätta mer om träden mamma!” Men då var vi framme på förskolan så jag sa att han kunde fortsätta från fröknarna under dagen och så skulle jag berätta mer sedan när jag hämtat honom. Får väl läsa på lite mer om träden tills dess.

Storebror frågar ofta om betydelsen av olika ord nu också. När vi säger något som han inte förstår säger han ”vad betyder påminna” eller ”vad betyder sällskap”. Det märks att han lagrar så mycket information i sitt huvud och man får verkligen vara försiktig med vad man säger och vilka ord man använder!

Lille store Storebror. Du är ju faktiskt bara tre år men ibland känns du så mycket äldre. De här höstbilderna är från förra året när han bara var 2,5 år. Han har växt en hel del sedan dess!

autumn2

autumn2-2

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Palmhuset i Trädgårdsföreningen

Skrivet den 9 januari, 2018

en helg i Blekinge

En helg i Blekinge

Skrivet den 24 oktober, 2019

Helgen som gick

Skrivet den 24 juli, 2017

Föregående inläggBygga nätverk och att finnas i ett sammanhang
Nästa inlägg7 tips när man ska flyga långt med barn

3 Kommentarer

 1. Jessica
  7 år ago

  Kloka fina lilla storebror <3 Vad ska det bli av honom när han blir stor tro? 😉

  Reply
  1. JennyJenny
   7 år ago

   Haha. Ja, så mycket klocka funderingar på honom o Lillasyster är nog bra finurlig hon med. Märks trots att hon inte har orden ännu 😉

   Reply
 2. Jessica
  7 år ago

  Goa ungar <3

  Reply

Kommentera