i Vardag

Bygga nätverk och att finnas i ett sammanhang

Vi är ju som sagt hemma i Sverige nu så det kommer att bli lite blandat med inlägg från Sydkorea och vardagsinlägg här hemifrån. Hoppas att det känns okej för er också!

Det har varit lite långsamma dagar här hemma med jetlag, tidiga morgnar och väldigt trötta kvällar men i går, på söndagen, så tog jag tag i vardagen för fullt. Vi startade dagen vid sex på morgonen och efter frukost och lite låg aktivitet på förmiddagen så gick jag och barnen ut till affären för att fylla på kyl och skafferi med mat. Lillasyster somnade på vägen och jag kände att det var så skönt att få frisk luft efter några dagar med mycket innesittande så jag köpte en kaffe och gick med Storebror till Hagaparkens lekplats. Han sprang runt och lekte med andra barn och sedan byggde vi massor med sandtårtor i sandlådan och Lillasyster bara sov och sov. Så skönt att kunna ge Storebror lite välbehövlig uppmärksamhet!

monstera-2.jpg

Efter två timmar så kände vi båda att det var dags att röra oss hemåt och precis då slog Lillasyster upp ögonen. Hemma lagade jag räkstuvningsfyllda crepes till middag och så fort T kom hem så var jag tvungen att ta bilen och åka på ett möte med ”Skapande Verksta'”. Det är ett nätverk med bloggare och instagrammare som träffas för att tillsammans utvecklas och hjälpas åt för att bli bättre. De som håller i träffarna är Siranee och Johanna och de är så bra som fixar med detta för oss som finns i Göteborg och inte kan ta del av allt spännande som finns i Stockholm (där det mesta händer känns det som).

Jag tror att oavsett vad man gör eller jobbar med så är det viktigt att finnas i ett sammanhang och att skapa ett nätverk runt sig där man kan hitta energi och få stöttning när man behöver det. Det behöver inte vara människor som gör exakt samma sak som du men det bör vara personer som kan ge dig det du behöver (och förhoppningsvis kan du ge tillbaka till dem). Ibland behöver man någon att testa idéer på och ibland behöver man bara få pepp för det man gör för att orka fortsätta.

Igår var vi inte så många på träffen men jag fick ändå med mig många bra tips på det ämnet som diskuterades; bloggtorka. Jag passade ocksp på att slänga ut en fråga som jag grubblat över. Jag har oftast inga problem att skiva inlägg men däremot är det tiden som alltid är en bristvara men två barn hemma. Många andra i nätverket har barn så jag tänkte att de nog hade smarta tips. Alla kände igen sig i situationen och vi landade i att nyckeln är att planera och förbereda. Om bilder är klara och idéer nedskrivna så är det lättare att sätta ihop inlägg när tiden väl finns. Och det kändes också lugnande att de flesta sa att det bli lättare när barnen blir större, när de sover bättre på kvällarna och när de kan roa sig lite längre stunder på egen hand. Bara att få det bekräftat (som jag egentligen vet) gjorde mig lugnare. Och det är ju där ett nätverk är så bra. Att man har någon att bolla med så att man inte sitter själv med alla tankar. Är du sugen på att vara med i ett sådant här nätverk så kan du läsa mer på Johannas sida om dessa workshops.

Vi som är med i nätverket bloggar och instagrammar om så olika saker men är du sugen på att hitta en ny blogg att läsa så vill jag passa på att tipsa om de som var på plats igår.

Hoppas att du gillar tipsen och att du också har ett nätverk av stöttande personer runt omkring dig. Och kom ihåg att nätverk förändras genom åren och det är aldrig försent att bygga upp ett nytt genom att hitta nya spännande personer i din omgivning som du kan använda som bollplank för dina idéer! Du kan också bli en värdefull del av deras nätverk.

monstera.jpg

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Grå fredag med världskultur

Skrivet den 10 november, 2017

god frukost hemma

God frukost hemma

Skrivet den 29 augusti, 2018

En onsdag med fika och fotografering

Skrivet den 25 oktober, 2017

Föregående inläggNamsan Tower
Nästa inläggEn treårings höstfunderingar

Bli först att kommentera!

Kommentera