i Jenny reser, Vardag

Namsan Tower

Namsan Tower

Vårt första turistmål i Sydkorea blev Namsan Tower (eller N Seoul Tower som det också heter). Det är ett högt radio- och TV-torn som ligger på berget Namsan mitt i Seoul. En perfekt plats för att få överblick över staden. Det är 236 meter högt och därmed den näst högsta byggnaden i Sydkorea.

Namsan Tower

För att ta sig upp till själva tornet så åkte vi linbana upp för berget. Det går att ta trappor hela vägen om man känner sig väldigt hurtig. För oss räckte det med de sista trapporna som är från linbanan till själva toppen

Namsan Tower

Det var inte helt klart väder den här dagen men trots diset så var utsikten från Namsan Tower helt otrolig. Och det var innan vi ens nått toppen! När vi tagit oss upp för trapporna möttes vi av vakter klädda i traditionella koreanska kläder och vackra byggnader.

Namsan Tower

Namsan Tower

Utsikt vid Namsan Tower

Vi var sedan uppe på berget Namsans topp och stod vid foten av tornet. Vi bestämde oss för att utsitken från berget räckte helt rillräckligt för oss och vi hoppade över att stå i den långa kön för att åka upp i själva tornet.

Namsan Tower

Istället köpte vi varsin glass och hänglås. Varenda staket uppe på berget var nämligen helt täckta av hänglås med kärlekshälsningar på och vi var såklart tvungna att hänga fast ett från vår familj däruppe. Vi skrev våra namn och datum och sparade sedan låset för att hitta den bästa platsen.

Namsan Tower

När glassen var uppäten så gick vi runt och tittade på utsiktsplatserna och försökte ta in så mycket vi kunde av den stora staden vi nu befann oss i. Tänk att det bor fler personer i den här staden än i hela Sverige!

Namsan Tower

Namsan TowerNamsan TowerNamsan Tower

På väg ned för berget när vi skulle ta linbanan ner till lägre höjder så hittade vi det perfekta stället för vårt lås. Så någonstans på ett berg i Seoul på ett staket finns vårt hänglås med våra namn.

Namsan Tower

Namsan Tower

Storebror samlade lite krafter i väntan på linbanan och sedan njöt vi lite mer av utsikten på väg ner innan vi åkte iväg på mer utforskande av staden.

Namsan TowerNamsan Tower

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Semester i Sälen

Skrivet den 20 januari, 2019

Glad påsk 

Skrivet den 28 mars, 2016

Ett dygn i Stockholm

Skrivet den 13 mars, 2018

Föregående inläggHur vi bodde i Sydkorea
Nästa inläggBygga nätverk och att finnas i ett sammanhang

2 Kommentarer

 1. Jessica
  2 år ago

  WOW vad häftigt och coolt ställe!! En sån utsikt! Så väldigt mysigt att få sätta ett kärlekshänglås där också <3

  Reply
  1. JennyJenny
   2 år ago

   Ja, perfekt första utflykt för att se staden och försöka fatta att vi faktiskt var där!

   Reply

Kommentera