i Jenny reser, Mammaliv, Vardag

Hur vi bodde i Sydkorea

Jag kommer ju skriva en hel del om vår resa och jag tänkte börja med hur vi bodde i Sydkorea. Vi som reste tillsammans var jag, min man, våra två barn, min mans föräldrar och hans två bröder med sina respektive flickvänner.  Eftersom vi var åtta vuxna och två barn som åkte tillsammans så behövde vi ganska mycket utrymme. Och utrymme fanns det verkligen gott om i det huset som vi hyrde genom Airbnb. Det låg i en lugn del av Seoul som är Sydkoreas huvudstad. Det var också i den staden som vi tillbringade nästan all tid under veckorna som vi var iväg. Vi gjorde bara några utflykter utanför stadens gränser eftersom långa bilresor med små barn inte är så roliga alla gånger.

Anledningen till att vi åkte just till Sydkorea är att min mans mamma kommer därifrån. Det gjorde såklart att vår resa blev fylld av mycket större upplevelser än en ”vanlig” semesterresa. Hon kunde språket (vilket underlättade massor då inte så många pratar engelska) och vi träffade en hel del släktingar. Vi fick också se platser som är svåra att hitta om man bara är där som ”vanlig” turist.

Se hur vi bodde i Sydkorea

Huset som vi bodde i hette Yuni Haus. Det bestod av två våningar med tre sovrum på varje våning och ett stort öppet kök på nedervåningen. En väldigt bra grej (speciellt om man reser med små barn) var att det även fanns tvättmaskin och torktumlare i huset.  Utanför huset fanns en liten trädgård som var inhängnad av ett högt staket. Det fanns gott om utrymme för barnen att springa omkring och leka både inne och utomhus.

Hur vi bodde i SydkoreaHur vi bodde i Sydkorea

Första dagen togs vi emot av de som skötte om huset och de visade oss runt och bjöd på te. Vi var alla ganska trötta efter den långa resan så det blev inte så mycket mer gjort under den allra första dagen. Vi tog oss ut och åt en koreansk middag på en restaurang i närheten. Efter den korta utflykten somnade vi alla gott.

Första frukosten i huset åt vi morgonen efter och den bestod av nybakat bröd från bageriet på gatan utanför, koreanska päron och meloner och annat smått och gott. Det var ytterligare en av fördelarna med att hyra ett hus istället för att bo på hotell. Vi kunde laga till egen mat och det passade ju extra bra när man reser med små barn. Dessutom så åt vi på de tider som passade för oss. Med bagerier och mataffärer på gångavstånd så funkade det väldigt smidigt.

Hur vi bodde i Sydkorea

Hur vi bodde i Sydkorea

Hur vi bodde i Sydkorea

Hur vi bodde i Sydkorea

Efter den goda frukosten så startade vi med vårt turistande men mer om det i ett annat inlägg väldigt snart! Jag kommer också att skriva en del om att resa långt med två små barn och lite andra upplevelser av en annan kultur men jag kommer dela upp det i lite kortare, flera inlägg istället för ett jättelångt. Om det är något särskilt ni skulle vilja läsa mer om så ställ gärna frågor så svarar jag mer än gärna!

Inlägg från vår resa till Sydkorea hittar du samlade här!

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Bilder från förra helgen 

Skrivet den 25 september, 2015

Påskäggsjakt

Påskäggsjakt

Skrivet den 2 maj, 2017

Torrevieja 

Skrivet den 26 november, 2016

Föregående inläggHemma
Nästa inläggNamsan Tower

4 Kommentarer

 1. Jessica
  4 år ago

  Vilket perfekt ställe att bo på nu när ni var så många. Praktiskt när det finns barn med också såklart, med tvättmaskin och allt 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   4 år ago

   Ja, hade nog inte gått lika smidigt på hotell kanske. 😉

   Reply
 2. Jessica
  4 år ago

  Nä, detta verkade ju helt perfekt. Att kunna leva så nära som vanligt som möjligt är ju alltid bäst med barn.

  Reply
  1. JennyJenny
   4 år ago

   Ja, de fixade resan så bra. Trots andra rutiner och nya miljöer och lite mindre sömn så var det över förväntan. Nått trötthetssammanbrott här o där så klart men sånt händer ju även hemma 😉

   Reply

Kommentera