i Mammaliv, Vardag

Lek i Vasaparken

lek i vasaparken

En del dagar efter förskolehämtningen så stannar jag och barnen till för lite lek i Vasaparken. Den ligger ju på vägen mellan förskolan och vårt hem så det är väldigt enkelt att svänga in där. Tyvärr så räcker ju inte energin till alla dagar. Ibland är det jag som längtar hem efter jobbet. Ibland är det barnen som redan lekt slut på all ork. Men när vi orkar så passar vi på att besöka vår närmaste park.

lek i vasaparken

För några år sedan så gjorde man om i parken och la till nya ytor för barn att leka på. Jag vet inte om jag kan säga att det blev jättebra men förut fanns ingenting förutom gräsmattor och gångstigar så det blev i alla fall inte sämre. Barnen gillar att leka där och det är ju huvudsaken!

lek i vasaparken

Storebror har lärt sig att klättra i den stora klätterställningen så det måste såklart göras minst en (eller tio) gånger när vi är i Vasaparken. Lillasyster kan inte klättra ännu men brukar hänga och dingla i repen istället.

En bit bort från klätterställningen finns en liten ”karusell” som barnen kan trampa runt, gungor och några plastfigurer som man kan klättra på. Men om mina barn ska välja en favoritplats för lek i Vasaparken så är det faktiskt ett klätterträd som vinner. Här finns bilder från just det trädet. Och för ett tag sedan var vi ju där. Så konstigt det känns att när bilderna togs var det soligt och man kunde gå utan jacka! Inte så många veckor sedan medan man nu är nästan redo för overallerna.

En solig dag har jag inga problem med att hänga i parken och leka med barnen. Men nu när dagarna blir kallare… Det är inte min favoritårstid som väntar precis. Det gäller verkligen att passa på att vara ute de timmar som är ljusa!

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Bästa öppna förskolan i Göteborg

Skrivet den 26 mars, 2018

flygmuseet i säve

Flygmuséet i Säve

Skrivet den 4 oktober, 2018

Frukostevent i Femman

Skrivet den 25 maj, 2018

Föregående inläggExtra god havregrynsgröt
Nästa inläggHur man torkar hortensia

Bli först att kommentera!

Kommentera