i Mammaliv, Vardag

Föräldraledig fredag med semesterkänsla

Föräldraledig fredag

Idag är det fredag och det betyder ju, som ni vet, min föräldralediga dag! Och just den här fredagen har det verkligen känts som en semesterdag. Eller lite som en sommarlovsdag i alla fall. Det varma och soliga vädret är ju helt fantastiskt! Vi hade inga planer för dagen och därför inte heller några tider alls att passa.  Storebror älskar ju Öppna Förskolan så efter en lugn frukost hemma gick vi dit och lekte de två timmarna som de hade öppet.

föräldraledig fredag vasaparken

Efter Öppna Förskolan tog vi en sväng genom Vasaparken. Vi träffade på en förskolekompis till Storebror så barnen fick leka en stund medan vi mammor småpratade. När de hade gått hem gick vi vidare i parken. En liten stund kunde barnen ta det lugnt och titta på trädkronorna och molnen.

föräldraledig fredag vasaparkenföräldraledig fredag vasaparkenföräldraledig fredag vasaparkenföräldraledig fredag vasaparken

Ganska snart så blev de rastlösa och vi gick vidare. Och efter en liten stund så hittade vi det perfekta klätterträdet!

föräldraledig fredag vasaparkenföräldraledig fredag vasaparkenföräldraledig fredag vasaparkenföräldraledig fredag vasaparkenföräldraledig fredag vasaparkenföräldraledig fredag vasaparkenföräldraledig fredag vasaparken

Efter en stund började Lillasyster bli trött och hennes humör var inte helt på topp. Hon fick ett erbjudande om att sitta och vila i vagnen och låna min mobil och hon blev väldigt nöjd med det. Under tiden kunde jag och Storebror fortsätta leka. Det där trädet hann bland annat vara ett kök där pannkakor lagades, en sportbil som körde tävlingar och ett flygplan som vi flög runt med. Vi hade så kul tillsammans! Efter all lek blev vi till slut så hungriga att vi var tvungna att ta oss hem. Ett tecken på att även Storebror lekt sig hungrig var att han inte protesterade när det väl var dags att gå.

föräldraledig fredag vasaparkenföräldraledig fredag vasaparkenföräldraledig fredag vasaparkenföräldraledig fredag vasaparkenföräldraledig fredag vasaparken

Vi fixade en snabb lunch och sedan tog vi det lugnt ett tag i lägenheten. Det passade bra eftersom det var under de varmaste timmarna mitt på dagen. Lillasyster sov, Storebror tittade lite på TV och jag drack en kopp kaffe. När alla hade fått sin vila så byggdes det med lego tills middagen var klar.

26 grader i skuggan på kvällen

När vi hade ätit upp var klockan strax efter sju och det började äntligen komma lite svalare vindar in genom fönstren. Vår lägenhet är en bastu under de här varma dagarna så jag kände att vi alla tre behövde lite frisk luft innan läggdags. Det var fortfarande 26 grader i skuggan så den där semester- och sommarlovskänslan blev ju inte mindre direkt. Ute på gården träffade Storebror sina kompisar och vi spelade fotboll tillsammans ett bra tag. Det är så kul att till och med Lillasyster kan vara med nu. Ingen ville gå in men när klockan närmade sig halv 9 började de andra föräldrarna försöka få in sina barn. Då kändes det som ett bra tillfälle att få barnen in och i säng.

Det tog en stund för barnen att varva ner men till slut somnade båda två och nu har jag en liten lugn stund innan jag också ska krypa ner i sängen. Min stackars man jobbar för fullt och han är inte alls lika förtjust i värmen som jag är. Jag tycker synd om honom som både har fullt upp med jobb och dessutom får lida av vädret medan jag njuter för fullt av en minisemester.

Det här blev ett längre inlägg än jag hade tänkt mig med en massa bilder. Men om du orkat ta dig ända ner hit så önskar jag dig en riktigt bra helg! Dela gärna med dig om vad du gör denna helg genom att lämna en kommentar!

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Alfons Åbergs Kulturhus

Alfons Åbergs Kulturhus

Skrivet den 14 augusti, 2018

Dagsutflykt till Styrsö

Dagsutflykt till Styrsö

Skrivet den 31 juli, 2019

Middag på Toso

Middag på Toso

Skrivet den 9 november, 2018

Föregående inläggFrukostevent i Femman
Nästa inläggHur man odlar krasse

3 Kommentarer

 1. Jessica
  1 år ago

  En sån härlig dag ni haft!! Det känns lite som att vi är många som verkligen är svältfödda på sommarkänsla nu och njuter fullt ut av att äntligen få lite sol och värme. Allting blir ju så mycket lättare när man slipper mycket kläder på sig och kan vara utomhus både dagar och kvällar. Livet känns enklare och skönare på alla sätt och vis. Jag köpte mig en liten bärbar grill förra veckan som jag invigde i fredags kväll. Det är också en härlig sommarkänsla, att kunna gå ut i naturen och laga sin mat och sitta på en filt och njuta. Man vill stoppa tiden nu när allt är så vackert i naturen.

  Reply
  1. JennyJenny
   1 år ago

   Åh! En bärbar grill hade ju varit nått. Tar det lång tid för den att svalna?

   Ja, sommaren känns ju så mycket lättare utan tjocka kläder o allt ljus!!

   Reply
 2. Jessica
  1 år ago

  Jag gjorde så att jag hade en flaska vatten med mig som jag slog över kolen när jag hade grillat klart. Sen tog den inte lång stund innan den hade svalnat. Väldigt praktisk att bära med sig, eller hänga på cykelstyret.

  Reply

Kommentera