i Vardag

På väg till jobbet

på väg till jobbet

Jag tog med mig kameran en morgon så nu kan du få följa med mig på väg till jobbet. Ett nytt jobb innebär ju nya kollegor, nya rutiner och en hel massa nytt att lära sig. Men det blir ju också en helt ny väg till jobbet som man färdas varje morgon och eftermiddag. En stor fördel med mitt nya jobb är att jag numera kan promenera till jobbet om jag vill. Det tar bara tio minuter. På eftermiddagen tar det mig en kvart att gå till barnens förskola. Det kan ju knappast bli bättre!

På vägen går jag förbi stora parker. Det är något jag verkligen uppskattar med Göteborg. Att det finns grönområden överallt och man har aldrig långt till en park i den här staden. Nu när torkan är över och marken har fått lite regn så är de vackra gröna färgerna tillbaka. Om några månader är den här vyn färgad i orange, gult och rött istället. Men just nu är allting grönt och levande.

på väg till jobbet

Efter parken går jag över Viktoriabron. Just nu är utsikten över kanalen en byggarbetsplats då bron lite längre bort håller på att renoveras. Och regnet har gjort vattnet alldeles grumligt. Men en solig dag är utsikten över vattnet så mycket finare. På sommaren brukar gräsmattorna längs med sidan av kanalen vara fyllda med folk som solar eller har picknick. Nu däremot, en tidig morgon i september, är det helt tomt.

på väg till jobbet

Affärer och caféer på väg till jobbet

När jag tagit mig över kanalen så börjar ett område med små mysiga affärer. Här kan jag ju vara glad att jag börjar jobba innan affärerna öppnat. Och på eftermiddagarna springer jag nästan mot förskolan för att hämta hem barnen. Hade jag haft mer tid så skulle jag nog lagt den på att gå in i de här små affärerna längs med gatan. The Kitchen, som syns här nere på bilden, är en sådan där mysig inspirationsbutik som man kan besöka hur många gånger som helst. Det är samma affär som Artilleriet men fokuserat på köket och dess inredning. Prislapparna är höga men titta kan man ju alltid göra. Och som sagt; jag har ändå inte tiden för att gå in så det blir bara fönstershopping för min del.

på väg till jobbet the kitchen

Precis innan jag går in genom dörrarna till huset där mitt kontor finns går jag förbi Engelska kyrkan. Det är en vacker gammal byggnad från 1800-talet. Bredvid kyrkan ligger ett café som jag och min man brukar ta en kaffe på när vi är lediga tillsammans. Eftersom jag är dålig på att ha med mig en lunchlåda till jobbet har jag nu fått upptäcka några lunchrestauranger i området också. Det är spännande att testa nytt men jag måste verkligen börja ta med lunch. Dels så tröttnar man rätt så fort på restaurangluncherna tycker jag och dessutom så finns det mycket pengar att spara på att ha med sig mat.

Så nu har du fått följa med mig på väg till jobbet och dessutom sett lite delar av Göteborg på samma gång. Jag gillar verkligen att ha möjligheten att gå till och från jobbet. Det blir en stund då jag hinner tänka i lugn och ro och samtidigt får både frisk luft och vardagsmotion. Speciellt på eftermiddagarna tycker jag det är skönt att hinna lämna jobbet mentalt innan det är dags att hämta barnen.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Snö och pulka

Snö och pulka på en måndag

Skrivet den 28 januari, 2019

Frukost på Big Baby

Skrivet den 22 februari, 2018

cafe gazette

Café Gazette

Skrivet den 22 november, 2019

Föregående inläggVecka 37 - om valet och vardagen
Nästa inläggJobba hemifrån

Bli först att kommentera!

Kommentera