i Mammaliv, Tips, Vardag

Vecka 37 – om valet och vardagen

vecka 37

Jag har försökt mig på att göra sådana här ”vecko-svep” med lite olika aktuella händelser förut. Jag kan inte lova att jag kommer göra det varje vecka men nu kör vi vecka 37 i alla fall. Den här gången blir det inte med fasta rubriker utan helt enkelt lite händelser och tips. Vi får se hur det funkar och om det blir något som återkommer. Det känns svårt att göra ett sådant här inlägg utan att nämna valet. Hela familjen gick och röstade i söndags och på kvällen följde vi valvakan. Efter midnatt så klarade jag inte att hålla ögonen öppna men det kändes som att jag fått tillräckligt med information om hur Sverige hade röstat. Det verkar ha blivit ett val utan några vinnare och det enda man kan göra är att hoppas att de stora partierna är villiga att kompromissa sig till en lösning som blir hållbar de kommande åren. Jag är ingen statsvetare och kommer inte gå in på detaljer om valet eller partierna. Det enda jag kan säga är att det var ingen glädje jag vaknade upp till på måndagen.

Det här vecko-inlägget får helt enkelt innehålla lite tips på hur man kan göra sin vecka lite mysigare och trevligare. Hoppas att det kan inspirera även dig till en fin vecka! På måndagen stängde förskolan tidigt för att personalen skulle ha sitt APT-möte. Att få hämta hem mina små lite tidigare kändes så bra och välbehövligt. Att få krama dem och småprata om deras dag gör underverk för humöret och tankarna. Direkt när vi kom hem så tappade jag upp ett bad som vi sedan hoppade i allihop. Det gäller att passa på nu när vi än så länge får plats i samma badkar alla tre.

Extra lyxigt bad

Vi har fördelen att ha ett badkar hemma. Det har räddat så många dagar när barnen varit gnälliga eller man inte riktigt vet vad vi ska hitta på. På sommaren så svalkar ett bad och nu på hösten är det så skönt att krypa ner i det varma vattnet för att få upp värmen. Oftast får barnen bada själva medan jag sitter bredvid och leker eller pratar med dem men ibland passar jag på att bada tillsammans med dem.

När vi vill göra det extra mysigt så slänger vi i en badbomb. Storebror har några gånger fått följa med till Lush där han fått välja vilken badbomb han vill testa. Det är svårt att säga vem av oss som älskar den affären mest! Sist vi var där lyckades han få full service av försäljarna och de demonstrerade till och med badbomberna i affären så att han fick se hur de blev i vattnet. Badbomberna ger både en härlig doft och fin färg på vattnet. De är ganska dyra men vi brukar dela de på mitten så att det blir fler bad av varje boll.

vecka 37 badbomb

En mysig podcast i öronen

Som småbarnsförälder så prioriterar inte jag att läsa böcker. Nu när barnen sover allt bättre så har jag faktiskt kunnat plocka upp en bok några kvällar men oftast får annat gå före. Men det som däremot fungerar bra är att lyssna på en podcast. Jag brukar koppla upp mobilen mot vår högtalare och sedan ha ljudet i bakgrunden när jag lagar mat, viker tvätten eller går runt och plockar. Det är ett trevligt sällskap och man får höra på lite vuxna samtal medan barnen leker runt. Just nu orkar jag inte med några tunga ämnen utan vill ha ganska lättsmälta samtal.

Jag kan därför tipsa om Underbara Claras podcast som äntligen är tillbaka eftersommaruppehållet. Den heter ”En Underbar Pod” och nya avsnitt kommer varje tisdag. Om du är trött på valsnacket så skulle jag hoppa över första avsnittet (som sändes förra veckan). Då besöker hon och hennes kollega, Erica Dahlgren, valstugorna i Umeå och diskuterar politik. Men i dag har det som sagt kommit ett helt nytt avsnitt som jag förhoppningsvis ska lyssna på under kvällen. Och skulle jag inte hinna så har jag det att se framemot en annan eftermiddag.

Just nu har jag inte så många andra poddar som jag följer så jag tar mer än gärna emot tips om du har någon favorit? Lämna en kommentar så blir jag jätteglad!

Restaurang hemma i vardagsrummet

När man tänker på vardagslyx så är ett restaurangbesök ganska lockande. Men med barn i åldrarna två och fyra år så är verkligheten på restaurang långt ifrån lyxig och avkopplande alla gånger. För att ändå göra något extra för barnen så ordnade jag istället en restaurang hemma. Våra snälla grannar knackade på för ett tag sedan och undrade om vi ville ta över deras sons stolar. De var så himla söta så vi tog tacksamt emot dem. De passade ju dessutom perfekt när jag skulle fixa en mini-restaurang. Stolarna ställdes vid ett litet bord och kvällens middag dukades fram av servitören som så klart var jag. Barnen fick välja vilken dricka de skulle beställa och de tyckte det var så roligt att äta på ett nytt ställe. Även om vi var hemma så satt de ju på en plats som de inte brukade och de satt faktiskt kvar vid bordet tillsammans.

Vi har också ordnat hemma-picknick innan. Då har vi lagt ut en filt på balkongen eller på golvet inomhus och ätit picknick-mat till middag. Det går att göra små äventyr utan att lämna hemmet och om man går med i barnens fantasier så krävs det inte så mycket för att göra det där lilla extra.

vecka 37 restaurang hemmavecka 37 restaurang hemma

 

En film att se med barnen

Sist i det här inlägget för vecka 37 så skulle jag vilja ge ett tips om en film. Den är inte ny men min son upptäckte att den nu finns på SVT Play igen. Vi tittade på den förra året men sedan togs den bort och nu när den dök upp så skrek Storebror av glädje. Den heter ”Bajsfilmen” men låt dig inte avskräckas av titeln. Den handlar väldigt lite om bajs egentligen men tar upp väldigt stora ämnen som döden, kärleken och vänskap på ett väldigt fint sätt. Båda mina barn satt och såg den två gånger under eftermiddagen igår. Jag vill verkligen rekommendera att se den tillsammans med barnen för ämnena som tas upp kan man behöva prata om och förklara beroende på hur gamla barnen är.

Rösterna görs av Klara Zimmergren, Mia Skäringer och Richard Wolf. Filmen handlar om vännerna Dolores och Gunellen som är väldigt olika. Den ena vill ge sig ut i världen och den andra försöker få sin vän att stanna kvar. Om du har 45 minuter över så passa på att se filmen!

vecak 37 bajsfilmen

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

lunch på the barn Göteborg

Lunch på The Barn

Skrivet den 22 maj, 2018

cafe gazette

Café Gazette

Skrivet den 22 november, 2019

Rädda eftermiddagen med ett magiskt bad

Skrivet den 11 januari, 2018

Föregående inläggSuperenkel äppelkaka
Nästa inläggPå väg till jobbet

Bli först att kommentera!

Kommentera