i Mammaliv, Tips, Vardag

Rädda eftermiddagen med ett magiskt bad

Jag vet inte hur ni har det där du bor men här i Göteborg så har vi haft regn och rusk nästan varje dag i flera veckor. De dagar som solen skiner så jublar vi och springer ut till lekplatser och vi har tagit med korv som vi grillat utomhus men de där gråa dagarna har tyvärr varit många fler.

Vi är ganska bra på att hitta på saker att göra inomhus men till slut vill ingen rita mer, jag orkar inte dammsuga upp mer lera från mattan under bordet och vi har lekt samma lekar så många gånger att man inte orkar vara lilla kattens mamma en gång till (dessa rolllekar alltså, så gulliga men inte så omväxlande).

Då ska ni få ett tips från mig på hur ni kan sysselsätta barn på ett sätt som ni också kan ha glädje av. Köp en badbomb! Plötsligt är det där eftermiddagsbadet en helt ny upplevelse. Det börjar redan när vattnet ska tappas upp och själva badbomben ska släppas i. Spänningen är på topp!

Egentligen började faktiskt äventyret dagen innan själva badet. Då fick Storebror välja ut badbomben själv i affären. Valet blev en boll som var blå, rosa och glittrig och skulle efterlikna rymden och galaxer när den smälte i badvattnet.

Och det var faktiskt spännande att se färgerna och glittret som virvlade runt. När hella bollen smält så var vattnet mörkt blått i färgen och det flöt runt små, små korn av glitter i. Doften var också så god så det var bara att hoppa i och njuta av ett varmt bad. Sämre kan man ha det en regnig dag i januari!

Jag tröttnade när vattnet började bli kallt men Storebror hade lätt kunnat stanna i badet hur länge som helst. Jag fick till sist tvinga honom att dra ut proppen och när det sista vattnet åkt ner i avloppet kunde han slita sig från badkaret. Givetvis mot löften om att vi skulle göra om det här snart igen.

badbomb-2badbomb-3badbomb-8badbomb-6badbomb-5

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

18 månader

Lillasyster 18 månader

Skrivet den 9 november, 2017

På gården

Skrivet den 9 september, 2016

Hemmaonsdag

Skrivet den 7 december, 2016

Föregående inläggLillasyster 20 månader
Nästa inläggBilder från helgen

5 Kommentarer

 1. Jessica
  4 år ago

  Åhh vad mysigt det ser ut!! Jag har ju själv testat dessa badbomber och det är faktiskt lite extra kul att bada när det ser annorlunda ut. Bra tips på inomhusaktivitet som ju tar en stund och är superkul!!

  Reply
 2. Pernilla Lantz
  4 år ago

  Åhh jag vill också bada med badbomb. Synd att vi slängde ut badkaret vid renoveringen av badrummet.

  Reply
  1. JennyJenny
   4 år ago

   Badkaret har räddat mig många dagar. Kanske inte så många egna bad men dock för barnen mär man inte orkar leka mer 😉

   Reply
 3. Mia
  4 år ago

  Jag blir också sugen på den där badbomben… 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   4 år ago

   Den var väldigt häftig! Kan rekommendera ett besök på Lush för luktande färgbomber (och de ska ju ha naturliga o snälla innehåll dessutom 🙂

   Reply

Kommentera